Καλοκαιρινή ντοματόπιτα για να μοσχοβολήσει το σπίτι | Με φέτα, χωρίς φύλλο

Η συνταγή που θα λατρέψεις.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Αυτή η πίτα μυρίζει καλοκαίρι και είναι ό,τι πιο εύκολο έχεις φτιάξει. Η ντοματόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο μπορεί να γίνει το σνακ σου για το γραφείο, να τη σερβίρεις με σαλάτα για κυρίως γεύμα, ή να αποτελέσει ένα από τα αγαπημένα ορεκτικά στο τραπέζι σου. Σε κάθε περίπτωση θα τη λατρέψεις.

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης μάς δίνει την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστή ντοματόπιτα που θα σε ενθουσιάσει.

Η συνταγή για καλοκαιρινή ντοματόπιτα με φέτα, χωρίς φύλλο:

Υλικά:

  • 3 ντομάτες, καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερο, καθαρισμένο
  • 3 κολοκυθάκια baby, καθαρισμένα
  • 65 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά
  • 1 κ.τ.σ. κάπαρη
  • 50 γρ νιφάδες βρώμης
  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. φέτα
  • 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.τ.γ. θυμάρι ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζεις σε ένα blender τις ντομάτες, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Χτυπάς μέχρι να έχεις υφή σαν σάλτσα. Προσθέτεις τα κολοκυθάκια και χτυπάς στο blender για 5-6 δευτερόλεπτα μέχρι να έχουν υφή σαν χοντροτριμμένα. Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τα αυγά, την κάππαρη, το αλεύρι και τη βρώμη. Ανακατεύεις πολύ καλά. Στο τέλος προσθέτεις τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύεις καλά.

Μεταφέρεις το μισό από το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Χοντροσπάς τη φέτα να πάει παντού. Καλύπτεις με το υπόλοιπο μείγμα όλη την επιφάνεια της πίτας. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 60 λεπτά. Και σερβίρεις σε κομμάτια.

Διαβάστε Επίσης