The Best Pizza Awards: Οι μαέστροι της πίτσας για το 2025

Έγιναν γνωστοί οι 100 Best Pizza Chefs της χρονιάς, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό. Ένας 'Αθηναίος' ανάμεσά τους.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η τρίτη έκδοση των The Best Pizza Awards κορυφώθηκε με μια λαμπρή τελετή στο Μιλάνο, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια χρονιά τον θεσμό ως τον απόλυτο οδηγό για τους λάτρεις της πίτσας παγκοσμίως. Στο βιομηχανικό αλλά κομψό σκηνικό του Spazio Antologico, East End Studios, πάνω από 500 διεθνείς προσκεκλημένοι –ανάμεσά τους περισσότεροι από 300 κορυφαίοι pizzaiolos, δημοσιογράφοι και γαστρονομικοί δημιουργοί περιεχομένου– συγκεντρώθηκαν για μια καθηλωτική εμπειρία που τίμησε την παράδοση, τη δημιουργικότητα και το μέλλον της πίτσας.

Με αποστολή να διατηρήσουν την ιερή τέχνη της παρασκευής πίτσας ζωντανή, προωθώντας παράλληλα την καινοτομία, τα The Best Pizza Awards έχουν καθιερωθεί ως η πιο αξιόπιστη και ανεξάρτητη αρχή/θεσμός στον χώρο. Η επιλογή των νικητών βασίζεται στις ψήφους 512 ειδικών από 60 χώρες, διασφαλίζοντας διαφάνεια και ακεραιότητα – όπου οι σεφ έχουν τον τελικό λόγο, όχι οι χορηγοί.

Στην κορυφή των φετινών βραβείων βρίσκονται τρεις εμβληματικοί σεφ, που με τη δουλειά και το όραμά τους διαμορφώνουν και καθορίζουν το απόλυτο comfort food. Στο νο.1 της λίστας για το 2025 -αποσπώντας την απόλυτη διάκριση- συναντάμε τον Francesco Martucci (I Masanielli, Καζέρτα, Ιταλία). Ο "μάγος" της ζύμης και πρωτοπόρος τεχνικών, επαναπροσδιορίζει την καζερτανική παράδοση μέσα από μια σύγχρονη ματιά.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr