
Αν ψάχνεις έναν έξυπνο, καλοκαιρινό τρόπο να αξιοποιήσεις τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σου, τότε αυτή η μελιτζανόπιτα με πιπεριές χωρίς φύλλο από τον σεφ Σταύρο Βαρθαλίτη, είναι ό,τι πρέπει για σένα. Είναι από εκείνα τα φαγητά που τα φτιάχνεις μία φορά και μετά τα εντάσεις στο μόνιμο διατροφικό σου πρόγραμμα.
Δεν χρειάζεσαι φύλλο, δεν χρειάζεσαι ζύμωμα – μόνο λίγα υλικά, ένα μπολ και όρεξη για νοστιμιά. Είναι ζουμερή, μυρωδάτη και γεμάτη μεσογειακή γεύση. Τη σερβίρεις είτε σαν κυρίως, είτε σαν συνοδευτικό, και ταιριάζει τέλεια με γιαούρτι ή δροσερή σαλάτα. Φτιάξ’ τη μια φορά και θα γίνει η νέα σου καλοκαιρινή συνήθεια!
Μελιτζανόπιτα με πιπεριές χωρίς φύλλο
Υλικά:
Για τη γέμιση
- 4 Μελιτζάνες φλάσκες
- 2 Ξερά κρεμμύδια μεγάλα, κόκκινα
- 2 Κόκκινες πιπεριές
- 1/2 Ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 100 γρ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
- Σιμιγδάλι για το πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr