Η πιο λαχταριστή μακαρονάδα του καλοκαιριού | Με απίστευτα κρεμώδη σάλτσα χωρίς κρέμα γάλακτος

Η πιο εύκολη και απολαυστική συνταγή για ζυμάρικά από τον Άκη Πετρετζίκη

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Λατρεύεις τα ζυμαρικά, αλλά δεν θέλεις τις έξτρα θερμίδες της κρέμας γάλακτος; Τότε σου έχουμε τη λύση. Ο Άκης Πετρετζίκης ποτείνει την πιο γευστική και εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με μανιτάρια και σπανάκι, χωρίς κρέμα γάλακτος.

Η συνταγή για μακαρονάδα με κρεμώδη σάλτσα, χωρίς κρέμα γάλακτος.

Υλικά:

  • 500 γρ. σπαγγέτι, No 6
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κλ. θυμάρι
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. νερό, από τα ζυμαρικά
  • 30 γρ. χυμό λεμονιού
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετείς μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, γεμίζεις τα ¾ με νερό και αφήνεις να πάρει βράση. Ρίχνεις αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζεις για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. (Παράλληλα, όση ώρα βράζουν τα σπαγγέτι φτιάχνεις τη σάλτσα).

Τοποθετείς ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνεις το βούτυρο. Κόβεις σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια, λιώνεις με την πλαϊνή πλευρά ενός μαχαιριού και ψιλοκόβεις το σκόρδο και ψιλοκόβεις το θυμάρι. Ρίχνεις το σκόρδο και το θυμάρι στο τηγάνι και το ανακινείς καλά. Ρίχνεις τα μανιτάρια και σοτάρεις για 6-7 λεπτά. Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του. Ρίχνεις το σπανάκι και αφήνεις να μαραθεί για 1-2 λεπτά. Σουρώνεις τα ζυμαρικά και κρατάς στην άκρη 300 γρ. από το νερό τους.

Προσθέτεις στο τηγάνι το τυρί κρέμα και το νερό, και ανακατεύεις με μια τσιμπίδα. Προσθέτεις τα ζυμαρικά, τον χυμό λεμονιού, την τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι, αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά, και ανακατεύεις με την τσιμπίδα. Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε Επίσης