
Είναι αναμφίβολα ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Το αφράτα κεφτεδάκια κοτόπουλου της αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι ό,τι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει. Εύκολα, γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και με λίγες θερμίδες.
Αυτή η light συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου θα γίνει η αγαπημένη σου το φετινό καλοκαίρι. Η ιδανική επιλογή για το ταπεράκι του γραφείου, αλλά και για κυρίως γεύμα με σαλάτα, βραστά λαχανικά ή πατάτες τηγανιτές!
Η συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου.
Υλικά:
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- 2-3 αυγά
- 1 φλ. τυρί τριμμένο
- 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φετ. μπέικον
- 1 καρότο ψιλοτριμμένο
- 2 σκελ. σκόρδο
- Αλεύρι
- Φρυγανιά τριμμένη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση:
Πρώτα βράζεις το κοτόπουλο. Το αφήνεις να κρυώσει, το κόβεις σε πολύ μικρά κομματάκια και το λιώνεις στο μπλέντερ. Ανακατεύεις το κοτόπουλο, το τυρί, τα αυγά, το μαϊντανό, το μπέικον (που το έχεις προηγουμένως περάσει λίγο στο τηγάνι), το καρότο και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτεις αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνεις καλά όλα αυτά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ωραίο μείγμα. Πλάθεις σε μεγάλες μακρόστενες μπαλίτσες. Τις περνάς από το αλεύρι, χτυπημένο αυγό και φρυγανιά και αφήνεις στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
Μετά, τηγανίζεις σε καυτό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζεις με τρυπητή κουτάλα να στραγγίσουν και τα ακουμπάς σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
Καλή όρεξη!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr