Αρωματισμένα σαβογιάρ με καφέ, πανάλαφρες γλυκές κρέμες, φρούτα, μαρμελάδες, σοκολάτα και αφράτο παντεσπάνι. Αυτά είναι τα συστατικά της πιο τέλειας και απολαυστικής τούρτας που θέλουν να γευτούν όλοι οι καλεσμένοι σε έναν γάμο φέτος το καλοκαίρι. Ο λόγος, φυσικά, για το απόλυτο trend στις τούρτες γάμου που έρχεται από τη γειτονική Ιταλία και εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στην Ελλάδα.
Ο καιρός που τα ζευγάρια έσβηναν μετά τον γάμο μια πολυώροφη τούρτα -το μεγαλύτερό μέρος της οποίας ήταν και ψεύτικο- έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα τα νέα ζευγάρια επιλέγουν να παρουσιάσουν στον γάμο τους, αντί για τούρτα ένα πιο παρεϊστικο γλυκό, επιμελώς ατημέλητο, με χρώμα, άρωμα και φυσικά πολύ χώρο για τα απαραίτητα φωτογραφικά κλικς.
Μια ομάδα των chef του γάμου αναλαμβάνει να φτιάξει live το γλυκό για τους καλεσμένους. Στην Ιταλία επιλέγουν συνήθως ένα γιγάντιο τιραμισού -που γράφει πάνω τα ονόματα του ζευγαριού ή την ημερομηνία του γάμου-, ένα millefoglie (το κλασσικό μιλφέιγ), μια τάρτα φρούτων ή την αγαπημένη τους pavlova! Ο γαμπρός και η νύφη, μάλιστα, αναλαμβάνουν χρέη pastry chef και με στυλ και μαεστρία διακοσμούν το γλυκό που είναι συνήθως όσο ένα στρογγυλό τραπέζι και προσφέρουν θεϊκές εικόνες στους καλεσμένους τους.
@theaestheticbride 2025’s hottest wedding cake trend—the mille feuille is here to slay! Flaky layers, creamy dreams, and live assembly magic—your dessert game just got chic. What will your wedding cake be? . . . 🎥: @OnceUpon Keywords: Mille feuille, wedding cake, 2025 trend, bridal dessert #millefeuille #weddingcaketrends #weddingcake #bride2025 #fypage #fyp #weddingtrends #wedding2025 #bridetobe #weddingplanning #weddingplanner #engaged #theaestheticbride #massfollowing #digitalplanner #digitalweddingplanner #brideaesthetics #tiktokweddings ♬ Spring is Coming - Morunas
@lapterra The viral wedding cake - challenge accepted ✅ Mulțumim @mirzanalexandra pentru că ai avut încredere în Lapterra chiar și atunci când nici măcar noi nu eram siguri ce facem. 😂 Ne-am dat până și nouă dovadă de cât de determinați suntem…totuși, a ieșit un tort de 22kg (DA, douăzeci și două‼️) din laboratorul nostru. All in all, preluăm comenzi de torturi imense începând chiar din momentul ăsta. 🫡 Începe să ne placă să participăm la astfel de trenduri care ne pun profesionalismul la încercare. 💪🏼 📍Str. Mitocului 50, Suceava 📞 0747 944 977 #lapterra #WeAreLapterra #cofetarieartizanala #prajituridecasa #viralweddingcake #viralcake #weddingcake #tortnunta ♬ original sound - Vlad de la ParaMusic
Το trend με ρίζες από την Ιταλία
Αυτό το εντυπωσιακό trend που βλέπουμε όλο και πιο συχνά στην Ελλάδα έχει τις ρίζες του στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Ιταλία. Εκεί συνήθως επιλέγεται μια λεπτή στρώση ζύμης (συνήθως σφολιάτα) που τη διακοσμούν με δροσερή και φίνα κρέμα από μασκαρπόνε ή βανίλια και προσθέτουν φρούτα και μαρμελάδες. Το γλυκό μόλις ετοιμαστεί σερβίρεται είτε εκείνη τη στιγμή σε ποτήρια στους καλεσμένους, είτε σε κομμάτια μετά το φαγητό.
Το τεράστιο γλυκό αντί για τούρτα στον γάμο του Κωνσταντίνου Αργυρού
Αυτή την τέλεια τάση στα γλυκά του γάμου υιοθέτησαν και ο Κωνσταντίνος Αργυρός με την Αλεξάνδρα Νίκα. Το ζευγάρι αν και κράτησε κάποιες παραδόσεις, θέλησε να πρωτοτυπήσει σε αυτό το κομμάτι και να αφήσει το δικό του στίγμα στην κοπή της γαμήλιας τούρτας. Μόνο που στον γάμο τους δεν υπήρχε τούρτα, αλλά ένα εντυπωσιακό γλυκό στο μέγεθος μιας ροτόντας το οποίο αποτελούνταν από λεπτή μπισκοτένια βάση, μαρμελάδα και φράουλες. Η τελευταία πινελιά δόθηκε από τη νύφη που πασπάλισε το γλυκό με άχνη ζάχαρη.
@ale_020291 Best taglio torta Ever ❤️ . . . #weddingcake #millefoglie #cakedcorating ♬ suono originale - Ale91
Το ιταλικό trend είχαν ακολουθήσει και οι Τανιμανίδης - Μπόμπα
Μπορεί το trend αυτό στις τούρτες να το βλέπουμε όλο και πιο συχνά στους γάμους, ωστόσο, ένα άλλο αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz, η Χριστίνα Μπόμπα και ο Σάκης Τανιμανίδης υπέκυψαν σε αυτό πριν από λίγο καιρό. Το ζευγάρι έφτιαξε live μια εντυπωσιακή και τεράστια pavlova στο μεγάλο πάρτι που έκαναν για τα 4α γενέθλια της Αριάνας και της Φιλίππας.
Γεύση αντί εφέ
Το βασθικότερο χαρακτηριστικό αυτών των γλυκών -πέρα από το πόσο εντυπωσιακό είναι να ετοιμάζονται εκείνη την ώρφα μπροστά στα μάτια των καλεσμένων- είναι πως εστιάζουν στη γεύση. Δεν υπάρχει τίποτα περιττό, μόνο τα καλύτερα και πιο ανάλαφρα υλικά που συνθέτουν μια απολαυστική custom εμπειρία για τους διοργανωτές και τους καλεσμένους.