Τα τραγανά κολοκυθάκια είναι από τα αγαπημένα ορεκτικά που θα παραγγείλουμε το καλοκαίρι όταν καθίσουμε σε ένα όμορφο ταβερνάκι για να φάμε με τους φίλους και την οικογένειά μας. Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ εύκολη, γρήγορη και healthy συνταγή για να πετύχεις τα τραγανά κολοκυθάκια της ταβέρνας... στον φούρνο. Μοιάζουν με τηγανητά, αλλά δεν έχουν τηγανιστεί, ούτε έχουν το περιττό λάδι που σε καμία περίπτωση δεν θέλεις.
Η συνταγή για κολοκυθάκια σαν τηγανητά!
Υλικά:
- 3 κολοκυθάκια
- 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.τ.σ φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.τ.σ παρμεζάνα
- σκόνη σκόρδο
- καπνιστή πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβεις τα κολοκυθάκια σε φέτες ή sticks και τα βάζεις σε ένα μπολ. Προσθέτεις το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις τη φρυγανιά και την παρμεζάνα και ανακατεύεις και πάλι.
Τα τοποθετείς σε ένα ταψί με λαδόκολλα, χωρίς να ακουμπά το ένα το άλλο και ψήνεις για 30' στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρεις με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού.