"Σαν τηγανητά" | Η light εκδοχή στον φούρνο για τα τραγανά κολοκυθάκια της ταβέρνας

Τα αγαπημένα τραγανά κολοκυθάκια της ταβέρνας στον φούρνο σαν τηγανητά.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τα τραγανά κολοκυθάκια είναι από τα αγαπημένα ορεκτικά που θα παραγγείλουμε το καλοκαίρι όταν καθίσουμε σε ένα όμορφο ταβερνάκι για να φάμε με τους φίλους και την οικογένειά μας. Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ εύκολη, γρήγορη και healthy συνταγή για να πετύχεις τα τραγανά κολοκυθάκια της ταβέρνας... στον φούρνο. Μοιάζουν με τηγανητά, αλλά δεν έχουν τηγανιστεί, ούτε έχουν το περιττό λάδι που σε καμία περίπτωση δεν θέλεις.

Η συνταγή για κολοκυθάκια σαν τηγανητά!

Υλικά:

  • 3 κολοκυθάκια
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.τ.σ παρμεζάνα
  • σκόνη σκόρδο
  • καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβεις τα κολοκυθάκια σε φέτες ή sticks και τα βάζεις σε ένα μπολ. Προσθέτεις το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις τη φρυγανιά και την παρμεζάνα και ανακατεύεις και πάλι.

Τα τοποθετείς σε ένα ταψί με λαδόκολλα, χωρίς να ακουμπά το ένα το άλλο και ψήνεις για 30' στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρεις με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού.

Διαβάστε Επίσης