
Την απόλυτη πίτα του καλοκαιριού μάς φέρνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίζου με άρωμα από Κυκλάδες. Αν λατρεύεις τις πίτες με λαχανικά, τότε αυτή η κυκλαδίτικη κολοκυθόπιτα θα γίνει η αγαπημένη σου. Με τυριά από τα νησιά του Αιγαίου και χρώμα και αρώματα από τα λαχανικά που θα κάνουν το σπίτι σου να μοσχοβολήσει.
Η κυκλαδίτικη κολοκυθόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου:
Υλικά:
- 1 συσκ. χωριάτικο φύλλο
- 3 αυγά
- 2 φλ. φρέσκο γάλα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση: 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 4 κολοκύθια
- 2 καρότα
- 1 ματσ. μικρά τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια
- 1/2 ματσ. φρέσκο δυόσμο
- 1/2 ματσ. μάραθο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 300 gr ξυνομυζήθρα
- 300 gr τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου (ή σκληρό κίτρινο τυρί)
Εκτέλεση:
Τρίβεις πρώτα σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και το καρότο. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις κολοκύθι και καρότο σε δυνατή φωτιά να πιουν τα υγρά τους περίπου για 5′ και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και ψιλοκομμένα τα φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους. Σοτάρεις 2′ επιπλέον και προσθέτεις τα βότανα. Αφήνεις στην άκρη να κρυώσει. Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή και κρύα.
Τρίβεις το σκληρό τυρί ή το κόβεις σε μικρά καρέ. Σε μπολ βάζεις τα αυγά και τα χτυπάς με σύρμα. Προσθέτεις το γάλα και το ελαιόλαδο. Χτυπάς καλά με το σύρμα.
Στη συνέχεια, λαδώνεις ένα ταψί 38-40 εκ. Ανοίγεις το χωριάτικο φύλλο και στρώνεις ένα φύλλο στο λαδωμένο ταψί. Παίρνεις ένα φύλλο, το βουτάς στα υγρά υλικά και το τσαλακώνεις πάνω στο στρωμένο φύλλο και πασπαλίζεις πεταχτά γέμιση και λίγα τυριά. Επαναλαμβάνεις μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Κλείνεις την πίτα με το τελευταίο στεγνό φύλλο και χαράζεις σε κομμάτια τα πάνω φύλλα ή τρυπάς με μαχαίρι. Περιχύνεις με όσο υγρό περίσσεψε. Ραντίζεις με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο γυρίζεις τον φούρνο στην κάτω αντίσταση για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr