Σκέψου: ανοίγεις το ψυγείο, παίρνεις λίγα υλικά, πατάς ένα κουμπί σε μια παγωτομηχανή, και βλέπεις μπροστά σου - σε λιγότερο από μια ώρα - μια λαχταριστή, κρεμώδη, παγωμένη απόλαυση. Ναι, ακούγεται σαν μαγεία, αλλά είναι απλά μια έξυπνη επένδυση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να επιλέξεις την κατάλληλη συσκευή κι εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.
Ninja Παγωτομηχανή NC300EU
Η παγωτομηχανή Ninja Creami Deluxe NC300EU λειτουργεί σαν μαγειρικό θαύμα: έχει ισχύ 800W, χωρητικότητα 680 ml και 10 προγράμματα AutoiQ που κάνουν όλη τη σκληρή δουλειά. Είτε θες κλασικό παγωτό, gelato, sorbet, frozen yogurt ή ακόμα και γεμάτες με mixins λιχουδιές, αυτή η μηχανή τα καταφέρνει με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι κινητήρες Dual-Drive ασκούν πίεση προς τα κάτω και περιστρέφουν το Professional Creamerizer Paddle που μετατρέπει τα σωματίδια πάγου σε νόστιμες λιχουδιές, όπως Slushies, ιταλικό παγωτό, frozen drinks, Creamiccinos και άλλα. Όλα τα μέρη πλένονται στο πλυντήριο, ενώ περιλαμβάνει και ανταλλακτικά δοχεία για ποικιλία γεύσεων ή οικογενειακή χρήση.
Sencor Παγωτομηχανή SIC 3000WH
Η πιο… άνετη λύση που υπάρχει. Δεν χρειάζεται καν να προψύξεις τίποτα – ρίχνεις όλα τα υλικά σου μέσα, πατάς Start και σε περίπου 60 λεπτά έχεις δικό σου παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. Έχει ενσωματωμένο compressor, χωρητικότητα δοχείου 1 lt, και LED οθόνη με 4 προγράμματα. Και αν ακόμη περιμένεις τους καλεσμένους σου, η λειτουργία διατήρησης ψύξης κρατά το περιεχόμενο δροσερό για έως και 60 λεπτά, για να ανεφοδιάζεις διαρκώς τα μπολάκια, χωρίς πήγαινε-έλα στην κατάψυξη!
Severin Παγωτομηχανή 7407
Για όσους έχουν μικρό χώρο ή δεν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες. Με χωρητικότητα 1,2 lt και δυνατότητα για παγωτό ή frozen yogurt σε μόλις 30 λεπτά, κάνει τη δουλειά εύκολα και γρήγορα. Και με τη λειτουργία Keep Cool μπορείς να κρατήσεις το περιεχόμενο δροσερό για έως και 60 λεπτά, για να ανεφοδιάζεις διαρκώς τα μπολάκια σας με θεϊκό παγωτό! Αν θες κάτι απλό, χωρίς υπερβολές, αυτή είναι η ιδανική επιλογή, αφού η βάση της νέας σου παγωτομηχανής δεν ξεπερνά σε διαστάσεις μία κόλλα Α4. Έτσι, η gelateria του σπιτιού μπορεί να μη σου γεμίζει το… μάτι, αλλά σίγουρα καλύπτει τις γευστικές σου επιθυμίες!
Πώς να φτιάξεις το πιο νόστιμο παγωτό!
Η διαδικασία είναι παιχνιδάκι! Ζέστανε σε μια κατσαρόλα λίγο πλήρες γάλα με ζάχαρη και, την ίδια στιγμή, χτύπα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί. Στη ζεστή κατσαρόλα μπορείς να προσθέσεις ό,τι σου αρέσει για έξτρα γεύση -φρούτα, ξηρούς καρπούς, κακάο, καφέ, μαστίχα ή ό,τι άλλο σου ταιριάζει!
Έπειτα, ανακάτεψε τις δύο αυτές λαχταριστές παρασκευές (το ζεστό μείγμα με τη σαντιγί), άσε το να κρυώσει λίγο και βάλε το στην κατάψυξη για μία ώρα. Τι μένει; Να το ρίξεις στην παγωτομηχανή σου και να την αφήσεις να κάνει τα μαγικά της!
Συμβουλές τελευταίας στιγμής:
- Πλύνε καλά τα μέρη αμέσως μετά – ειδικά για υφές με λίπη ή φρούτα.
- Έχε ξεχωριστό δοχείο στο ψυγείο για κάθε γεύση.
- Πειραματίσου με υλικά: μέλι αντί ζάχαρης, ελαιόλαδο, μπαχαρικά – για ένα πιο προσωπικό touch!
Και μια συνταγή για όλες τις παγωτομηχανές.
Κλασικό Βανίλια Παγωτό
Υλικά:
400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
200 ml γάλα πλήρες
120 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
Μια πρέζα αλάτι
Οδηγίες:
Ανακάτεψε καλά την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προετοίμασε το μείγμα: Άφησέ το στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να κρυώσει καλά. Αν βιάζεσαι, μπορείς να το βάλεις και για 30 λεπτά στην κατάψυξη, αλλά πρόσεξε να μην παγώσει!
Ρίξε το μείγμα μέσα στη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αν θες, πρόσθεσε κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή φρούτα λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας, ανακατεύοντας ελαφρά.
Σέρβιρε αμέσως για πιο μαλακό, κρεμώδες παγωτό ή άφησέ το για 1-2 ώρες στην κατάψυξη αν το προτιμάς πιο σφιχτό.