Follow us

Το τέλειο σνακ για την παραλία | Μπάρες με γιαούρτι και σπιτική γκρανόλα

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για μπάρες με γιαούρτι και γκρανόλα που θα λατρέψεις αυτό το καλοκαίρι.

granola bars istock

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα μπάνια στις κοντινές παραλίες έχουν ξεκινήσει. Με το θερμόμετρο μάλιστα να "σκαρφαλώνει" στα ύψη, σίγουρα αναζητάς εύκολες και γρήγορες λύσεις για τα σνακς που θα πάρεις μαζί στην παραλία. Αν έχεις βαρεθεί την κλασική επιλογή των φρούτων και του τοστ, έχουμε να σου προτείνουμε την τέλεια εναλλακτική λύση.

Ο Άκης Πετρετζίκης μάς δίνει την τέλεια συνταγή για μπάρες γιαουρτιού με μέλι, σπιτική γκρανόλα από ξηρούς καρπούς και σπόρους, φράουλες και blueberries. Είναι full θρεπτικές και μπορείς να τις πάρεις μαζί στην παραλία.

Υλικά:

  • 200 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 70 γρ. αμύγδαλα
  • 70 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 70 γρ. κάσιους
  • 50 γρ. λάδι καρύδας
  • 260 γρ. μέλι
  • 50 γρ. goji berries
  • 40 γρ. cranberries
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 30 γρ. ινδοκάρυδο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light, 2%
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. φράουλες
  • 100 γρ. μύρτιλα (blueberries)

Εκτέλεση:

Αρχικά, φτιάχνεις τη σπιτική γκρανόλα. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βάζεις σε ένα μπολ τις νιφάδες βρόμης, τα αμύγδαλα, τον κολοκυθόσπορο, τα κάσιους, το λάδι καρύδας και 200 γραμμάρια μέλι, και ανακατεύεις πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνεις ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και μεταφέρεις το μείγμα. Μεταφέρεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για 15 λεπτά. Βγάζεις το ταψί από τον φούρνο και ανακατεύεις την γκρανόλα με ένα κουτάλι. Μεταφέρεις ξανά το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για ακόμα 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία του φούρνου στους 100°C στον αέρα και ψήνεις για ακόμα 15 λεπτά.

Βγάζεις το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρεις την γκρανόλα σε ένα μπολ. Προσθέτεις τα goji berries, τα cranberries, τις σταφίδες, το ινδοκάρυδο, το αλάτι και την κανέλα, και ανακατεύεις με το κουτάλι. Αφήνεις στην άκρη μέχρι να κρυώσει και την αποθηκεύεις σε ένα βάζο. Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για 1 μήνα.

Για την κρέμα γιαουρτιού, βάζεις σε ένα μπολ το γιαούρτι, το υπόλοιπο μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύεις με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στρώνεις σε ένα ταψί διαστάσεων 28x36 εκ. ένα φύλλο λαδόκολλας, μεταφέρεις πάνω την κρέμα γιαουρτιού, και την απλώνεις σε όλη την επιφάνειά του με ένα κουτάλι. Κόβεις τις φράουλες σε φέτες και τις μοιράζεις από πάνω. Προσθέτεις τα blueberries και την γκρανόλα. Μεταφέρεις το ταψί στην κατάψυξη και αφήνεις για 1-2 ώρες να παγώσει καλά.

Βγάζεις το ταψί από την κατάψυξη, κόβεις σε ακανόνιστα κομμάτια, και σερβίρεις.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr