
Εύκολη, γρήγορη και άκρως απολαυστική. Αυτή η συνταγή για πίτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για το καλοκαίρι. Την αγαπούν οι μεγάλοι και τη λατρεύουν τα παιδιά. Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς δίνει την πιο εύκολη ever συνταγή για να φτιάξεις την αγαπημένη σου πίτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι και λίγα ακόμη υλικά που δεν θα αλλάζεις με καμία άλλη.
Υλικά:
-
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
-
150 ml ελαιόλαδο
-
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 μεσαία αυγά
-
100 ml γάλα πλήρες
-
500 γρ. φέτα
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα, το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτεις το αλεύρι και αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτεις τη φέτα που έχεις κόψει σε ακαθόριστα κομμάτια. Αδειάζεις το μείγμα σε ένα ταψί 25χ35, που πριν έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 45 λεπτά. Και σερβίρεις.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr