Στην Αρχελάου παίζει ένα από τα κορυφαία παγωτά της Αθήνας

Υπάρχουν λόγοι που πολλοί πηγαίνουν στο Παγκράτι για παγωτό. Και μάλλον γνωρίζεις για ποιο ακριβώς σημείο μιλάμε.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το "Μαραμπού" είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μια μικρή όαση γεύσης και ποιότητας. Η Βίκυ, γευσιγνώστρια κρασιών με βαθιά σχέση με τη γεύση από πάντα, είχε το όραμα να δημιουργήσει ένα φιλικό, ανθρώπινο παγωτατζίδικο που τιμά το φυσικό παγωτό. Για να το πετύχει, ταξίδεψε μέχρι τη Ρώμη και με τη βοήθεια της δασκάλας της Federica, έμαθε την τέχνη του παγωτού μόνο με ποιοτικά υλικά, χωρίς έτοιμες βάσεις ή ψεύτικα συστατικά.

Μαζί με τον Ιγκόρ, που φέρνει την αγάπη του για την εξωτική μαγειρική και την τεχνική αρτιότητα, δημιουργούν καθημερινά μικρής παραγωγής παγωτά με φρέσκα, εποχικά υλικά και μεράκι. Το όνομα Μαραμπού προέρχεται από την ποιητική συλλογή του Νίκου Καββαδία, για τον οποίο η θάλασσα και τα ταξίδια αποτελούσαν πηγή έμπνευσης. Το "Μαραμπού" στην Αρχελάου στο Παγκράτι έχει σίγουρα κάτι ταξιδιάρικο. Αλλά και κάτι ελληνικό, νοσταλγικό, σύγχρονο.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr