
Οι σαλάτες κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στο τραπέζι μας κυρίως την περίοδο του καλοκαιριού, καθώς προσφέρουν δροσιά και μια ελαφριά επιλογή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Μετά τη λατρεμένη χωριάτικη σαλάτα, όμως, υπάρχει μια εύκολη συνταγή για την απόλυτα δροσερή σαλάτα της Ιταλίας που έχει κατακτήσει το ελληνικό κοινό. Ο λόγος για την πανεύκολη και γευστική σαλάτα caprese. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς αποκαλύπτει τα μυστικά της αυθεντικής caprese που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.
Η συνταγή για αυθεντική caprese.
Υλικά:
-
4 μεγάλες ντομάτες
-
4 μεγάλα φρέσκα σύκα (προαιρετικά στην εποχή τους)
-
2 μπάλες μοτσαρέλα
-
¼ φλ. φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
-
4 φετ. προσούτο κομμένες κατά μήκος
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. μπαλσάμικο
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για τη σαλάτα caprese, κόβεις πρώτα σε ροδέλες τις ντομάτες. Με τον ίδιο τρόπο κόβεις σε ροδέλες τα σύκα και τη μοτσαρέλα. Τα στήνεις εναλλάξ ντομάτα, μοτσαρέλα, σύκο σαν βεντάλια σε ανοιχτή πιατέλα. Πασπαλίζεις με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού. Γαρνίρεις με το προσούτο και ρίχνεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στη συνέχεια, χτυπάς σε μπολ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Περιχύνεις τη σαλάτα με τη σως την τελευταία στιγμή. Ελαφριά, δροσερή και αρωματική.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr