Follow us

Το πιο δροσερό γλυκό του καλοκαιριού | Εύκολο σπιτικό μιλφέιγ με λίγα υλικά

Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικό μιλφέιγ με λίγα υλικά.

MissBloom TEAM
μιλφέιγ istock

Θέλεις ένα εύκολο, γρήγορο και δροσερό γλυκό για το καλοκαίρι; Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης σου έχει την τέλεια επιλογή. Το σπιτικό μιλφέιγ με λίγα υλικά είναι το πιο γρήγορο και γευστικό επιδόρπιο που μπορείς να προσφέρεις στην οικογένειά σου και τους καλεσμένους σου.

Εύκολα και γρήγορα, σαν να είναι από ζαχαροπλαστείο, αυτό το μιλφέιγ δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα αγοραστά γλυκά.

Η συνταγή για σπιτικό μιλφέιγ!

Υλικά:

  • 500 ml γάλα
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά, μεσαία 50 γρ.
  • βούτυρο 2 βανιλίνες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35%,
  • κρύα ζάχαρη άχνη
  • 1 πακέτο σφολιατίνια

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζεις το γάλα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να βράσει. Αποσύρεις από τη φωτιά, προσθέτεις το βούτυρο, τις βανιλίνες και συνεχίζεις το ανακάτεμα.

Αδειάζεις την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζεις με μεμβράνη και τη βάζεις στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως. Βγάζεις την κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάς με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις το ανακάτεμα για περίπου 1′ ή μέχρι να αφρατέψει τελείως. Γεμίζεις τα μπολάκια με στρώσεις από τριμμένα σφολιατίνια και κρέμα εναλλάξ, φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι με σφολιατίνια. Πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και σερβίρεις.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr