
Αν αγαπάς το cake σοκολάτας και θέλεις να έχεις ένα πανεύκολο γλυκό με δύο μόνο υλικά σε χρόνο dt, τότε θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή του Δημήτρη Μακρινιώτη. Εύκολα, γρήγορα, χωρίς κόπο θα έχεις το πιο γευστικό, το πιο ζουμερό, το πιο λαχταριστό cake πραλίνας που έχει δοκιμάσει στη ζωή σου.
Η συνταγή του Δημήτρη Μακρινιώτη για cake πραλίνας με 2 υλικά.
Υλικά:
- 250 γρ πραλίνα φουντουκιού
- 6 μεσαία αυγά
Εκτέλεση:
Σε δύο μεγάλα μπολ, χωρίζεις τα αυγά σε κρόκους και σε ασπράδια, προσέχοντας πολύ να μην πέσει καθόλου κρόκος μέσα στο μπολ με τα ασπράδια. Καλό θα είναι, το μπολ που θα βάλεις τα ασπράδια, να το έχεις καθαρίσει πριν με λίγο λεμόνι για να μην υπάρχει καθόλου λιπαρή ουσία, που είναι εχθρός της μαρέγκας.
Έπειτα, προσθέτεις στο μπολ με τους κρόκους την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποίηθει το μείγμα. Στη συνέχεια, με ένα μίξερ χειρός, χτυπάς τα ασπράδια σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη, προσθέτεις το 1/3 στο μείγμα της πραλίνας και ανακατεύεις απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Αμέσως μετά, προσθέτεις και την υπόλοιπη μαρέγκα, συνεχίζοντας απαλά το ανακάτεμα με τη μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζεις το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψάκι 20 εκατοστών, που πριν έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 35 λεπτά.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο θα είναι αρκετά φουσκωτό αλλά περνώντας η ώρα και όσο κρυώνει θα πέσει λίγο. Τέλος, γαρνίρουμε από πάνω με όση ποσότητα πραλίνας επιθυμείς και σερβίρεις.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr