Η απόλυτη καλοκαιρινή πίτα για αρχάριους | Χωρίς φύλλο και έτοιμη σε 5 μόλις λεπτά

Η πιο γεύστική πίτα χωρίς φύλλο με λίγα υλικά. Θα χρειαστείς λιγότερο από 5 λεπτά για να την ετοιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Αυτή η καλοκαιρινή πίτα είναι το πιο εύκολο ορεκτικό που έχεις ετοιμάσει ποτέ. Με λίγα υλικά, χωρίς φύλλο, αλλά πλούσια γεύση αυτή η γεμάτη χρώματα και αρώματα πίτα θα σε ενθουσιάσει.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των αρχάριων ή δεν θέλεις να ξοδέψεις όλη τη μέρα στην κουζίνα αυτή η εύκολη και γρήγορη λύση θα σε ενθουσιάσει. Θα χρειαστείς μόλις 5 λεπτά για να ετοιμάσεις την πίτα και άλλα 30 περίπου λεπτά για να την ψήσεις και να τη σερβίρεις.

Η συνταγή για την εύκολη πίτα χωρίς φύλλο:

Υλικά:

  • 4 Τορτίγιες
  • 5-6 κ.τ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 κ.τ.γ. ρίγανη
  • 5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 3 μεγάλες φέτες γκούντα
  • 3 αυγά
  • 150γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά σε κομμάτια
  • 1/2 πορτοκαλί πιπεριά σε κομμάτια
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια
  • 10-12 ντοματίνια ή μία ντομάτα σε κομματάκια
  • αλάτι,
  • πιπέρι
  • μαϊντανό
  • 150γρ φέτα
  • 150-200γρ μοτσαρέλα ή γκούντα

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψάκι 20x30 εκατοστά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετείς τις πρώτες δυο τορτίγιες και αν περισσεύουν μπορείς να κόψεις τις άκρες και να τις βάλεις στη γέμιση. Βάζεις λίγη σάλτσα ντομάτας και έπειτα τις φέτες γαλοπούλας και γκούντα. Προσθέτεις τις επόμενες δύο τορτίγιες. Σπας τα 3 αυγά και προσθέτεις το γιαούρτι και ανακατεύεις.

Προσθέτεις τις πιπεριές και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και τα κομμάτια τις τορτίγιας που έμειναν. Σπας σε κομμάτια τη φέτα και την απλώνεις. Προσθέτεις μοτσαρέλα ή άλλο τυρί τριμμένο.

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνεις στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και σερβίρεις.

Διαβάστε Επίσης