
Απότομη θα είναι η αλλαγή του καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς από τις βροχές και τις καταιγίδες της Τρίτης, αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες από την Πέμπτη. Μέχρι την Παρασκευή αναμένονται ξανά καλοκαιρινές συνθήκες, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 42 βαθμούς Κελσίου.
Ανάμεσα στις περιοχές που θα χτυπήσει το νέο κύμα ζέστης είναι και η Αττική όπου το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 41 βαθμούς ενώ τοπικά μπορεί να δείξει ακόμα και 42.
Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες θα είναι αυτές που βρίσκονται από τη Λαμία και νοτιότερα, δηλαδή Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία.
Από το Σάββατο, η κατάσταση θα αποκλιμακωθεί ενώ από την Κυριακή θα αρχίσουν οι ανάσες δροσιάς.
Ο καιρός σήμερα
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο με την υψηλότερη να φτάνει τους 37 βαθμούς στα ανατολικά της χώρας ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.
Θα υπάρχει τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στα νοτιοανατολικά, θα είναι τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο νότιοι έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αφού θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και τοπικά στα ανατολικά τους 37 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr