Έχεις δοκιμάσει αλμυρό κέικ με γιαούρτι; Η πιο εύκολη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για εύκολο αλμυρό κέικ με γιαούρτι που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Θες μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για αλμυρό κέικ; Τότε ο Άκης Πετρετζίκης έχει την τέλεια για εσένα. Γρήγορα, εύκολα και με λίγα υλικά.

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για εύκολο αλμυρό κέικ με γιαούρτι που πρέπει να δοκιμάσεις.

Υλικά:

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 1 μελιτζάνα

  • 1 κολοκυθάκι

  • 1 καρότο

  • 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 0%

  • 2 αυγά, μεσαία

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • 50 γρ. γάλα ελαφρύ

  • 100 γρ. τυρί light, τριμμένο

  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

  • 350 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., + έξτρα για τη φόρμα

  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

  • αλάτι

  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Ψιλοκόβεις όλα τα λαχανικά και τα βάζεις σε ένα ταψί. Ρίχνεις μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βγάζεις το ταψί από τον φούρνο και αφήνεις στην άκρη.

Για το κέικ, αλείφεις με ένα πινέλο μία μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10x30 εκ. με λίγο ελαιόλαδο, την πασπαλίζεις με λίγο αλεύρι, και αφήνεις στην άκρη. Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, τα 80 γρ. τυρί, τη ρίγανη, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζεις σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύεις με ένα κουτάλι, και μεταφέρεις το μείγμα στο μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτεις τα ψητά λαχανικά και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχεις ένα σφιχτό μείγμα. Ρίχνεις το μείγμα στη φόρμα του κέικ και πασπαλίζεις με τα 20 γρ. τυρί. Μεταφέρεις τη φόρμα στον φούρνο και ψήνεις για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κέικ καλά μέχρι μέσα. Μπορείς να δεις αν το κέικ έχει ψηθεί, τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Αν αυτή βγει καθαρή, είναι έτοιμο. Βγάζεις το κέικ από τον φούρνο και αφήνεις στην άκρη να κρυώσει. Ξεφορμάρεις, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.

Διαβάστε Επίσης