Τι να μαγειρέψω σήμερα; Η απόλυτη συνταγή για μακαρονάδα φούρνου με κόκκινη σάλτσα

Η εύκολη και γρήγορη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για μακαρονάδα φούρνου με κόκκινη σάλτσα.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Θέλεις μια εύκολη, γρήγορη και πάνω από όλα γευστική συνταγή για μακαρόνια. Τότε δεν έχει παρά να δοκιμάσεις την αυθεντική συνταγή Pasta Pomodoro al forno της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Η πιο yummy μακαρονάδα στον φούρνο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Η συνταγή για μακαρονάδα στον φούρνο με κόκκινη σάλτσα.

Υλικά:

  • 500 gr κοχυλάκι (ή κοφτό μακαρονάκι ή penne Rigate, fusilli κλπ.)
  • 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. γκοργκοντζόλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 φετ. μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 συσκ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • φύλλα φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση:

Αρχικά, φτιάχνεις τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνεις πρώτα το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρεις το μπέικον για λίγα λεπτά και προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνεις σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για λίγα λεπτά. Προσθέτεις τις ντομάτες και σιγοβράζεις για 30 λεπτά. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις συχνά ώστε να λιώσουν τελείως οι ντομάτες. Τέλος προσθέτεις τα φύλλα βασιλικού.

Στη συνέχεια, βράζεις τα ζυμαρικά, τα στραγγίζεις σε σουρωτήρι και τα βάζεις ξανά στην κατσαρόλα. Ρίχνεις 2-3 μεγάλες κουταλιές σάλτσα και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύεις. Στρώνεις τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψί περιχύνεις με την μισή σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζεις με τα μισά τυριά και λίγα φύλλα βασιλικού. Επαναλαμβάνεις στρώση ζυμαρικά, στρώση σάλτσα ντομάτας, στρώση τυριά και τελειώνεις με φέτες μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού. Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15′-20′ να λιώσουν τα τυριά.

Διαβάστε Επίσης