Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ και αυτή η πανεύκολη τάρτα με κολοκυθάκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Γευστική, εύκολη και πάνω από όλα γεμάτη χρώματα και αρώματα καλοκαιριού. Ο Άκης Πετρετζίκης μάς δίνει την πιο τέλεια συνταγή για τάρτα με κολοκυθάκια που πρέπει να δοκιμάσεις.
Η συνταγή για τάρτα με κολοκυθάκια!
Υλικά:
Για τα κολοκυθάκια
- 3 κολοκυθάκια, μικρά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη βάση
- 120 γρ. παξιμάδια
- 120 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 60 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2-3 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 αυγά, μεσαία
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 5 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 30 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση:
Κόβεις τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και τα βάζεις σε ένα ταψί. Ρίχνεις το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη.
Για τη βάση, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Ρίχνεις στον πολυκόφτη τα παξιμάδια, το αλεύρι και τα αμύγδαλα, και χτυπάς μέχρι να σπάσει τελείως το παξιμάδι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτεις το βούτυρο και το αλάτι, και χτυπάς μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη. Προσθέτεις 2 κ.σ. νερό και χτυπάς μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη. Αν είναι αρκετά τριφτή η ζύμη προσθέτεις ακόμα 1 κ.σ. νερό και ξαναχτυπάς.
Μεταφέρεις το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 23 εκ. με αποσπώμενη βάση και το απλώνεις με τα χέριασε όλη τη βάση και 2 εκ. από τα τοιχώματα. Μεταφέρεις τη φόρμα στην πάνω σχάρα του φούρνου και το ταψί με τα κολοκυθάκια στην κάτω σχάρα του φούρνου και ψήνεις για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η τάρτα και να ψηθούν τα κολοκυθάκια.
Βγάζειςτη φόρμα και το ταψί από τον φούρνο, και τα αφήνεις στην άκρη για 15 λεπτά μέχρι να κρυώσουν ελαφρά.
Για τη γέμιση, βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, την παρμεζάνα, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Έπειτα, απλώνεις με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα στη βάση και τα τοιχώματα της βάσης ώστε να καλύψεις τις ρωγμές που τυχόν να έχουν δημιουργηθεί στο ψήσιμο και να διασφαλίσεις ότι δεν θα χυθεί η γέμιση καθώς τη ρίχνεις. Ρίχνεις τη γέμιση στη βάση της τάρτας και την απλώνεις καλά με το κουτάλι.
Προσθέτεις τα ψημένα κολοκυθάκια, κόβεις το κατσικίσιο τυρί σε μικρά κομμάτια και το μοιράζεις και αυτό από πάνω. Μεταφέρεις τη φόρμα προσεκτικά στον φούρνο και ψήνεις για 45-50 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η επιφάνειά της. Βγάζεις την τάρτα από τον φούρνο και αφήνεις στην άκρη να κρυώσει καλά. Κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.