
Η καρμπονάρα είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων και παρόλο που η αυθεντική συνταγή δεν θέλει κρέμα γάλακτος, στην Ελλάδα την έχουμε συνηθίσει με πλούσια κρέμα. Ο Άκης Πετρετζίκης όμως, βρίσκει τη χρυσή τομή και μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε τη λαχταριστή συνταγή της καρμπονάρας χωρίς κρέμα γάλακτος και πολλά λιπαρά, αλλά χρησιμοποιώντας μόνο γιαούρτι. Έτοιμη σε 15 μόλις λεπτά.
Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για light καρμπονάρα με γιαούρτι, χωρίς κρέμα γάλακτος.
Υλικά:
-
250 γρ. λιγκουίνι, ολικής άλεσης
-
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
-
200 γρ. μανιτάρια champignon
-
1 σκ. σκόρδο
-
1 κρεμμύδι
-
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
-
150 γρ. γαλοπούλα, σε φέτες
-
80 γρ. λευκό κρασί
-
αλάτι και πιπέρι
-
σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Τοποθέτησε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, πρόσθεσε νερό και άφησέ τη να πάρει βράση. Ρίξε λίγο αλάτι και τα λιγκουίνι, και βράσε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. (Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά θα ετοιμάσεις τη σάλτσα).
Κόψε σε μια επιφάνεια κοπής τα μανιτάρια και το σκόρδο σε πολύ λεπτές φέτες, και ψιλόκοψε το κρεμμύδι. Τοποθέτησε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και άφησε να κάψει. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακάτεψε και σόταρε μέχρι να πάρουν χρώμα. Πρόσθεσε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι, και ανακάτεψε. Κόψε τη γαλοπούλα σε λεπτές και μικρές λωρίδες και τη ρίχνεις και αυτή μέσα.
Σβήσε με το κρασί και πρόσθεσε με μια βαθιά κουτάλα 3 κουταλιές από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνεις τα ζυμαρικά. Μεταφέρεις τα λιγκουίνι στο τηγάνι, ανακατεύεις και τα βγάζεις από τη φωτιά.
Προσθέτεις το γιαούρτι και ανακατεύεις. Σερβίρεις με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr