Η πιο εύκολη και τραγανή τυρόπιτα που έχεις φτιάξει ποτέ | Με γιαούρτι και σιμιγδάλι

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι και σιμιγδάλι που δεν θα την αλλάζεις με καμία άλλη.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τα σχολεία ξεκινούν, η επιστροφή στη δουλειά με τις διακοπές είναι ένα δύσκολο task και το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να σπαταλάς πολύ χρόνο στην κουζίνα. Ο Άκης Πετρετζίκης, λοιπόν, μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα, και γρήγορα την πιο τραγανή τυρόπιτα που έχουμε δοκιμάσει ever. Είναι πεντανόστιμη, πανεύκολη και δεν χρειάζεται καν μίξερ για να την ετοιμάσεις.

Η συνταγή για εύκολη και τραγανή τυρόπιτα με γιαούρτι και σιμιγδάλι.

Υλικά:

  • 300 γρ. σιμιγδάλι, μέτριο + έξτρα για το πασπάλισμα

  • 600 γρ. φέτα

  • 150 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το ταψί

  • 3 αυγά, μεσαία

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 10%

  • 150 γρ. γάλα πλήρες

  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

  • 2 κ.γ. αλάτι

  • ½ κ.γ. πιπέρι

  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αλείφουμε με ένα πινέλο ένα ταψί διαστάσεων 28x36 εκ. με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε με τη σπάτουλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με σιμιγδάλι και ραντίζουμε με ακόμα λίγο ελαιόλαδο.

Μεταφέρουμε το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Διαβάστε Επίσης