Αν λατρεύεις τις πατάτες και αναζητάς πιο "ψαγμένες" συνταγές για να τις αξιοποιήσεις στην κουζίνα σου, πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις αυτή την εκδοχή. Οι πιο εύκολες, γρήγορες και full τραγανές πατατοκροκέτες που έχεις δοκιμάσει φτιάχνονται με λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μάς δίνει την πιο εύκολη και απλή συνταγή για τραγανές πατατοκροκέτες.
Η συνταγή για τραγανές πατατοκροκέτες με τυριά.
Υλικά:
- 4 βρασμένες πατάτες κομμένες σε κυβάκια (κατά προτίμηση κίτρινες)
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. μαϊντανός (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο σκόνη σκόρδο
- 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- μοτσαρέλα σε κυβάκια
- κορν φλέικς
Εκτέλεση:
Αρχικά κόβεις σε κύβους τις πατάτες και τις βράζεις. Λιώνεις τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο για πουρέ σε ένα μπολ, προσθέτεις όλα τα υλικά και ζυμώνεις. Παίρνεις λίγο από το μείγμα, βάζεις μέσα ένα κομμάτι μοτσαρέλα, το κλείνεις και το ρολλάρεις σε τριμμένα δημητριακά.
Τηγανίζεις σε δυνατή φωτιά μόλις το λάδι φτάσει τους 160 βαθμούς.
Και σερβίρεις.