
Το άνοιγμα των σχολείων είναι προ των πυλών και αν κι εσύ αναζητάς μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για το πιο γλυκό ξύπνημα των μαθητών πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, σου έχουμε την ιδανική. Ο Άκης Πετρετζίκης μάς δίνει την πιο λαχταριστή συνταγή για κέικ βανίλια σοκολάτα χωρίς μίξερ και έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο.
Η συνταγή του Άκη πετρετζίκη για αφράτο κέικ χωρίς μίξερ.
Υλικά:
-
3 αυγά, μεσαία
-
150 γρ. σπορέλαιο, + έξτρα για τη φόρμα
-
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
-
180 γρ. γάλα πλήρες
-
250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., + έξτρα για τη φόρμα
-
2 βανιλίνες
-
1 πρέζα αλάτι
-
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
-
20 γρ. κακάο
-
100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Αλείφεις με σπορέλαιο και πασπαλίζεις με αλεύρι μια ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 10x30 εκ., και αφήνεις στην άκρη. Ρίχνεις σε ένα μπολ τα αυγά, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη και το γάλα, και ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτεις το αλεύρι, τις βανιλίνες, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. Μεταφέρεις το μισό μείγμα στη φόρμα και την αφήνεις στην άκρη.
Προσθέτεις στο άλλο μισό μείγμα που έχει μείνει στο μπολ το κακάο, την κουβερτούρα, ανακατεύεις με το σύρμα χειρός, και το μεταφέρεις στο κέντρο της φόρμας με το άλλο μισό μείγμα. Δημιουργείς γραμμές με ένα ξυλάκι για σουβλάκι για να δώσεις ένα ωραίο σχήμα στο κέικ. Χαράζεις το κέικ με ένα μαχαίρι στη μέση ελαφρώς για να φουσκώσει ομοιόμορφα.
Μεταφέρεις τη φόρμα στον φούρνο και ψήνεις για 35-40 λεπτά. Αφαιρείς τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει. Ξεφορμάρεις το κέικ, κόβεις σε κομμάτια, και σερβίρεις.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr