Αυτή είναι η πιο εύκολη και γρήγορη κολοκυθόπιτα που έχεις δοκιμάσει | Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που δεν θα αλλάζεις με καμιά

Η εύκολη και γρήγορη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο του Άκη Πετρετζίκη. Η συνταγή που θα λατρέψεις.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Θες μια εύκολη, γρήγορη και απολαυστική κολυκυθόπιτα; Τότε η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι η μόνη που χρειάζεσαι. Η πιο απλή και γρήγορη συνταγή για λαχταριστή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που θα σε ενθουσιάσει.

Είναι full θρεπτική και ιδανική επιλογή για το ταπεράκι του παιδιού στο σχολείο, για το γραφείο ή για ορεκτικό και κυρίως γεύμα.

Η συνταγή για εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο από τον Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

  • 600 γρ. κολοκυθάκια
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200 γρ. μανούρι
  • 4 αυγά, μεσαία
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. σουσάμι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βασιλικό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Απλώνουμε μια πετσέτα σε ένα μπολ και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια με την πετσέτα για να φύγει όλη η υγρασία και τα ρίχνουμε στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το μανούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια, τα αυγά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και 20 γρ. ελαιόλαδο, και τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα. Αλείφουμε με το βούτυρο ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 30 εκ. και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι. Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο σουσάμι.

Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Σερβίρουμε με βασιλικό.

Διαβάστε Επίσης