
Η χήρα του Charlie Kirk, Έρικα, δήλωσε πως συγχωρεί τον δολοφόνο του συζύγου της, κατά την ομιλία της σε επιμνημόσυνη τελετή σε κατάμεστο στάδιο της Αριζόνας για τον συντηρητικό ακτιβιστή που δολοφονήθηκε την 10η Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση σε πανεπιστήμιο της Γιούτα.
"Αυτόν τον άνδρα, αυτόν τον νεαρό, τον συγχωρώ. Τον συγχωρώ επειδή έτσι έκανε και ο Χριστός και αυτό θα έκανε κι ο Charlie", είπε η Erika Kirk, εξηγώντας πως η απάντηση στο μίσος είναι η αγάπη, όπως διδάσκει το Ευαγγέλιο.
Αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ Τrump, ο οποίος τόνισε: "Δεν μισούσε τους αντιπάλους του, ήθελε το καλύτερο για εκείνους... Επ’ αυτού διαφωνούσα με τον Τσάρλι. Μισώ τους αντιπάλους μου και δεν θέλω το καλύτερο για εκείνους. Λυπάμαι, Erika".
Στο τέλος της ομιλίας του, ο Donald Trump παρηγόρησε τη χήρα του Charlie Kirk, η οποία έγειρε το κεφάλι της στην αγκαλιά του Αμερικανού προέδρου.
Νωρίτερα, ο Τrump απέτισε φόρο τιμής στον Charlie Kirk "έναν γίγαντα της γενιάς του" και "μάρτυρα" που δολοφονήθηκε από ένα "ριζοσπαστικοποιημένο, αδίστακτο τέρας" επειδή έλεγε αλήθειες.
"Πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες, η χώρα μας έχασε ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά της εποχής μας, έναν γίγαντα της γενιάς του και πάνω απ’ όλα έναν σύζυγο, έναν πατέρα, έναν γιο, έναν Χριστιανό κι έναν αφοσιωμένο πατριώτη", είπε ο πρόεδρος Τrump απευθυνόμενος σε περισσότερους από 60.000 ανθρώπους που είχαν κατακλύσει το στάδιο του Γκλεντέιλ, κοντά στο Φοίνιξ.
Ο Τrump είπε επίσης ότι ο 31χρονος Κirk μπήκε στο στόχαστρο επειδή υπερασπιζόταν "την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τον Θεό και τη χώρα του".
Ο Charlie Kirk πυροβολήθηκε στον λαιμό την ώρα που μιλούσε σε εκδήλωση σε πανεπιστήμιο της Γιούτα. Εμβληματική μορφή του δεξιού κινήματος MAGA ("Make America Great Again"), ο Charlie Kirk υμνούσε στα εκατομμύρια των ακολούθων του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και σε εκδηλώσεις που οργάνωνε σε πανεπιστήμια τις πολιτικές απόψεις του προέδρου Τrump, απευθυνόμενος κυρίως στη νεολαία.
Η δολοφονία του Κirk είχε απρόσμενες και σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις στις ΗΠΑ και προκάλεσε ανησυχίες μετά τα αιτήματα του προέδρου Donald Trump και του αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς να τιμωρηθούν άνθρωποι που επιδοκίμασαν ή εξέφρασαν χαρά για τον θάνατό του. Επικριτές δηλώνουν ότι τα σχόλια αυτά προστατεύονται από την Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr