Follow us

Η μόνη συνταγή για μηλόπιτα που χρειάζεσαι | Αφράτη σαν κέικ και έτοιμη σε 5 λεπτά

Η καλύτερη συνταγή για αφράτη μηλόπιτα κέικ που έχεις δοκιμάσει. Πανεύκολη και έτοιμη σε 5 μόλις λεπτά.

MissBloom TEAM
μηλόπιτα istock

Αυτή είναι η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για μηλόπιτα που έχεις δοκιμάσεις και έχει την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Το αγαπημένο γλυκό των μικρών, αλλά και των μεγάλων έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο και με εγγυημένο αποτέλεσμα.

Αυτή η αφράτη και αρωματική μηλόπιτα κέικ συνδυάζει τη γεύση του παραδοσιακού γλυκού με την υφή ενός σπιτικού κέικ. Και για την προετοιμασία της χρειάζεσαι μόνο 5 λεπτά.

Η συνταγή για εύκολη μηλόπιτα - κέικ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά:

  • 170 γρ. βούτυρο
  • 140 γρ. ζάχαρη της επιλογής σου
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι και λίγες σταγόνες
  • 125 γρ. γάλα πλήρες
  • 2 σφιχτά μήλα (περίπου 200 γραμ. το καθένα)
  • 30 γρ. ζάχαρη για το τελείωμα
  • 20 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C (αντιστάσεις) ή 160°C (αέρας). Θα χρησιμοποιήσεις μια φόρμα ή ταψί στρογγυλό 18 ή 20 εκατ. Βουτυρώνεις και αλευρώνεις τη φόρμα ή στρώνεις αντικολλητικό χαρτί.

Ρίχνεις σε ένα μπολ, το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάς με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 3 με 4 λεπτά να γίνουν κρέμα. Ένα-ένα προσθέτεις τα αυγά, ενώ συνεχίζεις το χτύπημα. Προσθέτεις το ξύσμα λεμονιού, λίγες σταγόνες χυμό από το λεμόνι και το αλάτι. Χαμηλώνεις την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ ρίχνεις στο μείγμα, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά. Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα.

Ξεφλουδίζεις τα μήλα και τα κόβεις με ένα μαχαίρι σε μικρά καρέ του 1 εκατοστού. Ρίχνεις τα μήλα στην επιφάνεια. Πιέζεις απαλά, ώστε να μπουν στο μείγμα. Ανακατεύεις τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζεις όλη την επιφάνεια.

Ψήνεις για περίπου 55 λεπτά στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις ή στη μεσαία σχάρα στον αέρα. Είναι έτοιμη όταν φουσκώσει, ροδίσει και η λάμα από το μαχαίρι να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του μείγματος. Αφήνεις να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρεις με προσοχή. Πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρεις.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr