Αν αγαπάς τις συνταγές με τυρί και θέλεις μια πιο light εκδοχή για τους αγαπημένους τυροκεφτέδες, τότε πρέπει να δοκιμάσεις τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Αυτοί οι τυροκεφτέδες με ανθότυρο είναι τρυφεροί, ελαφροί και γεμάτοι άρωμα χάρη στον φρέσκο δυόσμο. Ιδανικοί για μεζέ ή συνοδευτικό.
Υλικά:
- 1 κιλό φρέσκο ανθότυρο
- 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- 4 αυγά χτυπημένα
- Aλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τον φρέσκο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή με το χέρι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, μία κουταλιά τη φορά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που πλάθεται εύκολα και δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τους τυροκεφτέδες σε σχήμα στρογγυλό ή πλακέ, ανάλογα με την προτίμησή μας.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τους κεφτέδες. Τους αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τους τυροκεφτέδες ζεστούς, συνοδεύοντάς τους με σάλτσα ντομάτας ή ντιπ γιαουρτιού.