Η πιο comfort συνταγή για τις βροχερές μέρες | Η εύκολη σούπα γλυκοπατάτας του Άκη Πετρετζίκη

Η εύκολη συνταγή για τη σούπα γλυκοπατάτας του Άκη Πετρετζίκη που θα σε ενθουσιάσει.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Καθώς ο καιρός αρχίζει να χαλάει, σίγουρα αναζητάς εύκολες και comfort συνταγές για όλη την οικογένεια. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει την πιο εύκολη, λαχταριστή και πεντανόστιμη σούπα βελουτέ γλυκοπατάτας που έχεις δοκιμάσει. Πρόσθεσε και λίγο τυρί κρέμα και η γεύση της θα απογειωθεί.

Η εύκολη συνταγή για σούπα γλυκοπατάτας από τον Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες

  • 1 πράσο

  • 1 κρεμμύδι

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 σκ. σκόρδο

  • 1 κύβο λαχανικών, προαιρετικά

  • 1,5 λίτρο νερό

  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι και χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι

  • 200 γρ. τυρί κρέμα

  • αλάτι

  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετείς μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνεις το ελαιόλαδο. Χοντροκόβεις το πράσο και το ρίχνεις στην κατσαρόλα και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα. Χοντροκόβεις το κρεμμύδι και το προσθέτεις στην κατσαρόλα. Ανακατεύεις και χαμηλώνεις τη φωτιά σε μέτρια.

Ξεφλουδίζεις τις γλυκοπατάτες, τις κόβεις σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνεις στην κατσαρόλα. Πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι. Λιώνεις το σκόρδο με το πλαϊνό μέρος ενός μαχαιριού και το ρίχνεις στην κατσαρόλα. Προσθέτεις τον κύβο λαχανικών και το νερό, και ανακατεύεις.

Κλείνεις την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 40 λεπτά. Αποσύρεις από τη φωτιά, προσθέτεις το θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και το τυρί κρέμα. Πολτοποιείς τη σούπα με το ραβδομπλέντερ. (Αν είναι αρκετά πηχτή η σούπα προσθέτεις λίγο ακόμα βραστό νερό. Αν είναι αραιή μπορείς να τη βράσεις λίγο ακόμα).

Σερβίρεις με τυρί κρέμα, ελαιόλαδο, πιπέρι, θυμάρι και φέτα ψωμιού.

Διαβάστε Επίσης