
Εάν χρησιμοποιείς συχνά ανοξείδωτο τηγάνι, ξέρεις ότι το φαγητό συχνά κολλάει και το καθάρισμα γίνεται πραγματική ταλαιπωρία. Αντί να επενδύεις συνεχώς σε ακριβά αντικολλητικά σκεύη με αμφίβολη αντοχή, υπάρχει μια αποδεδειγμένη και δοκιμασμένη τεχνική που σου επιτρέπει να δώσεις στο ανοξείδωτο τηγάνι σου τα πλεονεκτήματα μιας αντικολλητικής επιφάνειας. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορείς να μαγειρεύεις αυγά, λαχανικά και κρέας χωρίς να ανησυχείς για κολλήματα ή δύσκολο καθάρισμα. Δες παρακάτω πώς μπορείς να πετύχεις αυτό το πρακτικό και αξιόπιστο αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα, με βήματα που εφαρμόζεις μία φορά και απολαμβάνεις για καιρό — και μάλιστα με τρόπο φυσικό και ασφαλή.
Βήμα-βήμα η διαδικασία
- Τοποθέτησε το ανοξείδωτο τηγάνι στη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία για περίπου 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε αρκετό φυτικό λάδι (συνήθως συστήνεται το ηλιέλαιο) ώστε να καλυφθεί ο πάτος με περίπου μισό εκατοστό λάδι.
- Άφησε το λάδι να θερμανθεί μέχρι να αρχίσει να καπνίζει ελαφρά (περίπου 5-6 λεπτά).
- Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα σύννεφα καπνού, βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει εντελώς.
- Μόλις κρυώσει, άδειασε το περίσσιο λάδι και σκούπισε τον πάτο με χαρτί κουζίνας. Θα δεις ότι έχει μείνει μια ελαφριά γυαλάδα — αυτή είναι η νέα αντικολλητική σου επιφάνεια.
Συμβουλές για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα
- Χρησιμοποίησε λάδι με υψηλό σημείο καπνού. Το ελαιόλαδο ή η καρύδα δεν λειτουργούν καλά για αυτή τη μέθοδο.
- Απέφυγε το συχνό πλύσιμο με σαπούνι. Αν το τηγάνι δεν είναι πολύ βρώμικο, αρκεί να το σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας μετά τη χρήση.
- Όταν το πλύνεις κανονικά, επανέλαβε τη διαδικασία. Το αντικολλητικό φιλμ που δημιουργείται δεν είναι μόνιμο και μπορείς να το ανανεώνεις όποτε χρειάζεται.
- Ιδανική μέθοδος για αυγά, κρέας και λαχανικά, ώστε να μαγειρεύονται σωστά χωρίς να κολλάνε και χωρίς υπερβολικό λάδι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr