Coffee or tea time με το απόλυτο γλυκό | Δοκίμασε Carrot Cake χωρίς ζάχαρη και αυγά για να συνοδεύσεις το ρόφημά σου

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για Carrot Cake χωρίς ζάχαρη και αυγά.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Ο καιρός έχει χαλάσει για τα καλά και οι βροχερές μέρες είναι ιδανικές για να "χουχουλιάσεις" στο σπίτι με τους φίλους σου πίνοντας το αγαπημένο σου ρόφημα. Και επειδή ο καφές ή το τσάι θέλουν και το συνοδευτικό γλυκάκι τους, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτή την εύκολη και άκρως απολαυστική συνταγή για Carrot Cake χωρίς ζάχαρη και αυγά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ένα υγιεινό κέικ καρότου, χωρίς ζάχαρη, με φυσική γλύκα από χουρμάδες – ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους χωρίς να στερούνται τη γεύση.

Υλικά:

  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο αλεσμένο

  • 100 γρ. μαλακούς χουρμάδες

  • 50 γρ. σταφίδα σουλτανίνα (ξανθή μεγάλη)

  • 70 γρ. ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

  • 1½ κ.γ. κανέλα

  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του

  • 150 γρ. καρότο ψιλοτριμμένο

  • 150 γφ. φρέσκο τυρί κρέμα

  • 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το λιναρόσπορο με 3 κ.σ. νερό. Τον αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά και να αλλάξει η αραιή σύστασή του παίρνοντας τη μορφή ζελέ. Ρίχνουμε τους χουρμάδες και τις σταφίδες σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με βραστό νερό. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε καλά τους καρπούς και τους πολτοποιούμε στο μπλέντερ προσθέτοντας το λάδι και τον υγρό λιναρόσπορο.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα το γιαούρτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μείγμα του χουρμά και τη σόδα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τέλος ενσωματώνουμε το καρότο.

Ντύνουμε μια φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για μία ώρα περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός φούρνου και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και, αν θέλουμε, το γαρνίρουμε με τυρί κρέμα χτυπημένη με λίγο μέλι και το πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένο καρότο.

Διαβάστε Επίσης