Η τέλεια ιδέα για light βραδινό | Το κρεμώδες σουφλέ λαχανικών της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψεις

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για σουφλέ λαχανικών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Αν θέλεις μια light συνταγή για βραδινό και ένα εύκολο σουφλέ που θα κάνει και τα παιδιά να δοκιμάσουν λαχανικά, τότε σου έχουμε την τέλεια λύση. Το κρεμώδες σουφλέ λαχανικών της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι.

Η συνταγή για εύκολο σουφλέ λαχανικών με τυριά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά:

  • 1.200 γρ πατάτες
  • 500 γρ. κολοκύθα κίτρινη (εναλλακτικά κολοκυθάκια και καρότα)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 4 φετ. ζαμπόν ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος
  • Άνηθο
  • Μαϊντανό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ψιλοκομμένες ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τις πατάτες και την κολοκύθα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το πράσο, τα τυριά, το ζαμπόν, το σιμιγδάλι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αδειάζουμε σε λαδωμένο σκεύος. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει καλά και σφίξει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβουμε. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένες ντομάτες.