Το πιο τέλειο κέικ brownie με βρώμη είναι αυτό. Χωρίς αλεύρι και ζάχαρη, υγρό και full σοκολατένιο. Αυτή η healthy εκδοχή του κλασικού brownie φτιάχνεται με νιφάδες βρώμης, μπανάνα, μήλο, αποξηραμένα φρούτα και καρύδια, και μετά καλύπτεται με πλούσιο σπιτικό γλάσο σοκολάτας.
Μαλακό, τρυφερό και γεμάτο φυσική γλυκύτητα, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου για να απολαμβάνεις το τέλειο επιδόρπιο χωρίς ενοχές!
Η εύκολη συνταγή για σοκολατένιο κέικ με βρώμη, χωρίς αλεύρι και ζάχαρη.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι (100 γρ) νιφάδες βρώμης
- 3 κ.σ. σκόνη κακάο
- 3/4 φλιτζάνι (180 ml) ζεστό γάλα
- 2 αυγά
- Γλυκαντικό κατά βούληση (μέλι, σιρόπι σφενδάμου, κλπ)
- Μπανάνα
- Σταφίδες
- Δαμάσκηνα
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
- Μήλο
- Καρύδια
Για το γλάσο
- 1/3 φλιτζάνι (80ml) γάλα
- 2 κ.σ. σκόνη κακάο
- 1/2 κ.σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση:
Βάζεις σε ένα μπλέντερ τις νιφάδες της βρώμης και τις κάνεις σαν σκόνη. Προσθέτεις το κακάο και ανακατεύεις. Προσθέτεις το ζεστό γάλα και ετοιμάζεις τον χυλό για το κέικ σου. Σκεπάζεις με μεμβράνη για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά, με τη γλυκαντική ουσία που επιλέγεις για το κέικ και προσθέτεις τις φέτες από την μπανάνα και πολτοποιείς με το ραβδομπλέντερ. Και το προσθέτεις στο μείγμα με τη βρώμη.
Βάζεις τις σταφίδες σε ένα μπολ με καυτό νερό για λίγα λεπτά και τις προσθέτεις στο μείγμα. Προσθέτεις σε κομμάτια τα δαμάσκηνα και τη σόδα.
Κάψε για λίγο το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι και πρόσθεσε τις φέτες από το μήλο, πρόσθεσε ψηλοκομμένα καρύδια και έπειτα το μείγμα που έχεις ετοιμάσει. Ψήνεις για 20 λεπτά, σκεπάζοντας το σκεύος με καπάκι.
Αναποδογύρισε σε ένα πιάτο και πρόσθεσε το γλάσο σοκολάτας που θα φτιάξεις με το γάλα, τη σκόνη κακάο και το γάλα καρύδας.