Η απόλυτη συνταγή για αλμυρές κρέπες | Με κρεμώδη γέμιση κοτόπουλου με τυριά

Η πιο εύκολη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για αλμυρές κρέπες με κρεμώδη γέμιση.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Είναι η τέλεια συνταγή για την παρέα, τους φίλους και την οικογένεια. Αν θες ένα εύκολο σνακ για να σερβίρεις την παρέα σου ή τις πιο λαχταριστές κρέπες για το ταπεράκι του παιδιού στο σχολείο ή στη δουλειά σου, τότε αυτή η συνταγή θα σε ξετρελάνει. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει τις πιο yummy αλμυρές κρέπες με κρεμώδη γέμιση κοτόπουλου με τυριά.

Η συνταγή για τις εύκολες αλμυρές κρέπες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Υλικά:

  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 πρέζα ζάχαρη

  • 1¼ φλ. φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και κρύο + λίγο επιπλέον για το τηγάνι

  • 350γρ.φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο

  • 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες

  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη

  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. αλεύρι

  • 500 γρ. γάλα ζεστό

  • 150 γρ. κασέρι τριμμένο

  • Λίγο μοσχοκάρυδο

  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • Λίγο ελαιόλαδο

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά με το σύρμα, να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο υγρό μείγμα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τέλος το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο και χτυπάμε τα υλικά με το σύρμα μέχρι να αποκτήσουμε έναν ομοιογενή αραιό χυλό. Τον αφήνουμε να σταθεί για 30-60 λεπτά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, το βουτυρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε μέσα 1/3 φλιτζ. από το χυλό.

Πιάνοντας το τηγάνι από τη λαβή, το κουνάμε ώστε να απλωθεί ο χυλός και να καλύψει όλη την επιφάνεια του σκεύους. Ψήνουμε την κρέπα σε μέτρια φωτιά για 1½-2 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει από το τηγάνι. Την αναποδογυρίζουμε με σπάτουλα και την ψήνουμε 30 δευτερόλεπτα και από την άλλη πλευρά, ίσα να στεγνώσει.

Τη βγάζουμε σε ένα πιάτο και τη σκεπάζουμε για να μην ξεραθεί. Ομοίως φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες κρέπες. Τις αφήνουμε σκεπασμένες μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε το σκόρδο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι να ψηθεί για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει ο βρασμός και να πήξει η κρέμα. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.

Εκτός φωτιάς, ενσωματώνουμε στο μείγμα το τριμμένο κασέρι ανακατεύοντας να λιώσει. Τέλος προσθέτουμε την πιπεριά και το μαϊντανό και αφήνουμε τη γέμιση για 5 λεπτά να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, λαδώνουμε ένα ταψάκι 22 x 30 εκ. Ανοίγουμε μια κρέπα στον πάγκο και απλώνουμε στην επιφάνειά της 2 κ.σ. γέμιση, αφήνοντας κενό περιμετρικά. Κλείνουμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε ρολό. Την ακουμπάμε στο λαδωμένο ταψί με την ένωση προς τα κάτω. Ομοίως γεμίζουμε και τις υπόλοιπες. Περιχύνουμε τις κρέπες με την κρέμα γάλακτος και τις πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.

Τις ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 20 λεπτά. Τις σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές και ζουμερές.

Διαβάστε Επίσης