opap
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Advertisement

Follow us

Εσύ δοκίμασες την ανάποδη μηλόπιτα | Η απόλυτη συνταγή για γλυκό το φθινόπωρο

Η πιο εύκολη συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα που θα λατρέψεις.

μηλόπιτα istock

Το φθινόπωρο είναι εδώ και οι ευκαιρίες για να συναντηθείς τα απογεύματα με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα - όσο ο καιρός είναι ακόμη καλός- είναι σίγουρα πολλές. Αν είσαι, λοιπόν, από αυτούς που αγαπούν τα γλυκά και θέλουν να εντυπωσιάζουν την παρέα τους με εύκολες και πρωτότυπες συνταγές, τότε φαίνεται πως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την ανάποδη μηλόπιτα.

Η συνταγή για την ανάποδη μηλόπιτα είναι εύκολη και απλή και χρειάζεται λίγα υλικά και πολλή αγάπη για το τέλειο αποτέλεσμα!

Η συνταγή για την ανάποδη μηλόπιτα

Υλικά:

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 5 μήλα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 4 αυγά
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 1 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:

Για την εύκολη ανάποδη μηλόπιτα, πλένεις και καθαρίζεις τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Τα κόβεις σε ροδέλες και τα αφήνεις για λίγο στην άκρη. Ανάβεις τον φούρνο στους 180° C.

Βάζεις το βούτυρο σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και το ζεσταίνεις στον φούρνο για 5-6 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει, το βγάζεις από τον φούρνο. Δεν κλείνεις τον φούρνο, τον αφήνουμε στους 180° C.

Στρώνεις τις ροδέλες μήλων στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο και τις πασπαλίζεις με τη ζάχαρη και την κανέλα. Χτυπάς στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτεις τις βανίλιες. Σταματάς το μίξερ και ρίχνεις πολύ σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Ρίχνεις τη ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνεις για 40-45 λεπτά.

Βγάζεις τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνεις να κρυώσει και την αναποδογυρίζεις σε μια μεγάλη πιατέλα.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr