Το "γιουβέτσι της τεμπέλας" | Η εύκολη συνταγή με κιμά που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Το τέλειο φαγητό για τον φθινοπωρινό καιρό δεν είναι άλλο από το εύκολο και γρήγορο "γιουβέτσι της τεμπέλας" με κριθαράκι και κιμά.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Λατρεύεις τα "μαμαδίστικα" φαγητά, αλλά δεν θέλεις να περάσεις και όλη τη μέρα στην κουζίνα, ή δεν έχεις χρόνο για δύσκολες και απαιτητικές συνταγές. Τότε πρτέπει σίγουρα να δοκιμάσεις αυτό το πεντανόστιμο και λαχταριστό "γιουβέτσι της τεμπέλας", που όμοιό του δεν έχεις φάει.

Η εύκολη και γρήγορη παραλλαγή από το κλασικό γιουβέτσι με το κοκκινιστό μοσχαράκι, είναι αυτή και στη θέση της πρωτεϊνης θα βρεις μοσχαρίσιο κιμά. Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει και μην ξεχνάς ότι μπορείς να το ετοιμάσεις μέσα σε 30 λεπτά.

Η συνταγή για το εύκολο "γιουβέτσι της τεμπέλας" με κιμά και κριθαράκι.

Υλικά:

  • 1 κούπα κριθαράκι

  • 3 κούπες νερό

  • 450 γρ κιμά

  • 100 γρ χυμός ντομάτας

  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

  • 1 κουτ. γλ. ζάχαρη

  • 100ml ελαιόλαδο

  • 200 γρ τυριά που λιώνουν, τριμμένα

  • 1 κουτ. γλ. πάπρικα

  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 10 τοματίνια κομμένα στα 4.

  • 1⁄2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετείς ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτεις ελαιόλαδο να καλυφθεί ο πάτος του. Περιμένεις λίγο να ζεσταθεί το λάδι καλά. Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και σωτάρεις. Προσθέτεις τον κιμά και συνεχίζεις το σωτάρισμα για λίγα ακόμα λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτεις το μαϊντανό, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και ανακατεύεις. Προσθέτεις το κριθαράκι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και σωτάρεις για λίγα λεπτά. Προσθέτεις τον χυμό ντομάτας, το νερό και ανακατεύεις λίγο. Σιγοβράζεις το κριθαράκι στον χρόνο που αναφέρεται στην συσκευασία.

Μόλις το κριθαράκι είναι έτοιμο κλείνεις τη φωτιά, προσθέτεις τα τοματίνια, λίγο μαϊντανό και ανακατεύεις λίγο. Ρίχνεις από επάνω το τριμμένο τυρί, σκεπάζεις το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά. Και σερβίρεις.

Διαβάστε Επίσης