
Αν αγαπάς τα μακαρόνια με κιμά, αλλά η ιδέα να λερώσεις δύο και τρία σκεύη σε κουράζει, τότε αυτή η συνταγή θα γίνει η νέα σου αγαπημένη συνήθεια!
Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη εκδοχή του κλασικού πιάτου- χωρίς τον κόπο- από τον Άκη Πετρετζίκη.
Τα μακαρόνια, ο κιμάς και η σάλτσα μαγειρεύονται όλα μαζί σε ένα μόνο σκεύος. Τα αρώματα και οι γεύσεις ανακατεύονται και το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση, ζεστασιά και απλότητα. Το καλύτερο; Θα χρειαστείς λιγότερο από μισή ώρα για να το ετοιμάσεις!
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι, Νο6
- 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 3-4 κλ. θυμάρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 80 γρ. λευκό κρασί
- 400 γρ. τριμμένες ντομάτες
- 1 κύβο κότας
- 1,5 λίτρο νερό
Για το σερβίρισμα
- παρμεζάνα, τριμμένη
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον κύβο και το νερό, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μια κουτάλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε πιάτα.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: themamagers.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr