istock
Λατρεύεις τα ζυμαρικά και τις αυθεντικές ιταλικές συνταγές. Τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις την πιο γρήγορη μακαρονάδα Ναπολιτάνα με βελούδινη σάλτσα ντομάτας σε μια κατσαρόλα σε μόλις 15 λεπτά!
Το διάσημο πιάτο της Ιταλίας στην πιο γρήγορη εκδοχή του!
Η εύκολη συνταγή για μακαρονάδα Ναπολιτάνα σε 15 λεπτά.
Υλικά:
-
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι
-
1 σκ. σκόρδο
-
1 κ.σ. θυμάρι
-
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
-
50 γρ. λευκό κρασί
-
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
-
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
-
1 λίτρο νερό
-
500 γρ. σπαγγέτι, Νο6
-
1 κύβο λαχανικών
-
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
-
παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε και το θυμάρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε επιπλέον 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Βάζουμε τη ζάχαρη και την ντομάτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό, τα σπαγγέτι και τον κύβο, και καλύπτουμε με το καπάκι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κάθε 2 λεπτά ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Σερβίρουμε με βασιλικό, πιπέρι, ελαιόλαδο και παρμεζάνα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr