Follow us

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Η viral λευκή μπολονέζ με τυρί κρέμα του Άκη Πετρετζίκη, που αξίζει να δοκιμάσεις

Η viral συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για λευκή μπολονέζ με τυρί κρέμα.

MissBloom TEAM
λευκή μπολονέζ istock

Την κλασική συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ την έχεις δοκιμάσει σίγουρα, τι θα έλεγες όμως για την απόλυτη εναλλακτική εκδοχή της με τυρί κρέμα. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει μια εύκολη, γρήγορη και διαφορετική συνταγή για μακαρόνια με κιμά και γίνεται viral.

Η λευκή μπολονέζ του Άκη Πετρετζίκη είναι η συνταγή που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις.

Η viral συνταγή για λευκή μπολονέζ του Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

  • 500 γρ. σπαγγέτι, No6

  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 σκ. σκόρδο

  • 1 καρότο

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. κύμινο

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 80 γρ. λευκό κρασί, προαιρετικά

  • 250 γρ. νερό

  • 150 γρ. τυρί κρέμα

  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • αλάτι

  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, γεμίζουμε τα ¾ με νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σε αυτό το στάδιο ξεκινάμε να φτιάχνουμε τον κιμά. Ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε στην άκρη το νερό τους. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τον μαϊντανό, και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλάτι, και αφήνουμε να ζεσταθεί. Βάζουμε τον κιμά σε μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε για 2-3 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ώστε να σπάσει ο κιμάς. Ρίχνουμε το κύμινο και το πιπέρι, και μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ο κιμάς και τα λαχανικά. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά. Αν έχει σφίξει πολύ ο κιμάς προσθέτουμε 2-3 κουταλιές με μια βαθιά κουτάλα από το νερό των ζυμαρικών. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά. Μοιράζουμε σε πιάτα τα ζυμαρικά και προσθέτουμε από πάνω τον κιμά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr