istock
Αν λατρεύεις και εσύ τα κέικ, αλλά θέλει μια πιο healthy αλλά και yummy συνταγή για μικρούς και μεγάλους πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη. Το λαχταριστό αφράτο κέικ με ταχίνι και κακάο θα σε κάνει να ξετρελαθείς.
Εύκολο, γρήγορο και απίστευτα γευστικό. Για όλες τις ώρες της ημέρας, από τον πρωινό καφέ και το ταπεράκι του παιδιού στο σχολείο, μέχρι το απογευματινό σου τσάι.
Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για κέικ με ταχίνι και κακάο.
Υλικά:
-
250 γρ. ταχίνι
-
30 γρ. κακάο, + επιπλέον για τη φόρμα
-
250 γρ. βούτυρο, + επιπλέον για τη φόρμα
-
250 γρ. καστανή ζάχαρη
-
3 αυγά, μεσαία
-
250 γρ. γάλα πλήρες
-
200 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
-
1 βανιλίνη
-
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
-
αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C αέρα. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό στα 800 Watt. (Δε θέλουμε να λιώσει τελείως το βούτυρο για να μην καεί.) Βγάζουμε από τον φούρνο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και να διαλυθούν ό,τι κομματάκια έχουν μείνει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ξανά. Ρίχνουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, τοποθετούμε μια σίτα πάνω από το μπολ και ρίχνουμε μέσα το κακάο για να το κοσκινίσουμε. Ρίχνουμε τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν ολα τα υλικά.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο μία μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10x35 εκ., μεταφέρουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Μεταφέρουμε τη φόρμα στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 50-55 λεπτά. (Προσέχουμε όσο ψήνεται το κέικ να μην ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο για να μπορέσει να φουσκώσει.)
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέσα στη φόρμα. Ξεφορμάρουμε, μεταφέρουμε το κέικ σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει για 30-40 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με ταχίνι και μέλι, και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr
