istock
Είναι σίγουρα ένα από τα πιο εύκολα, γρήγορα και θρεπτικά πιάτα που έχουμε δοκιμάσει όλοι. Είτε σου αρέσουν τα όσπρια, είτε όχι, οι φακές δεν λείπουν από κανένα ελληνικό σπίτι. Μπορείς να τις ετοιμάσεις σαν σούπα, μπορείς να τις κάνεις κοκκινιστές ή σαλάτα μαζί με τα υλικά της αρεσκεία σου και έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Τι θα έλεγες, όμως, αν μπορούσες να τις μαγειρέψεις στην πιο γκουρμέ εκδοχή τους; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δίνει την γκουρμέ εκδοχή για φακές με γλυκοπατάτα και πλιγούρι.
Με απλά και άκρως φθινοπωρινά υλικά, το παραδοσιακό πιάτο πάιρνει μια άλλη διάσταση, χρώμα και εντυπωσιακό άρωμα από τη γλυκοπατάτα και τα άλλα λαχανικά.
Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για φακές με γλυκοπατάτα και πλιγούρι.
Υλικά:
-
250 γρ. φακές βρασμένες
-
1/4 ελαιόλαδο
-
1 μέτρια κόκκινη γλυκοπατάτα
-
2 καρότα
-
1 κρεμμύδι
-
1 μικρή σελινόριζα
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 φύλλο δάφνης
-
1/2 φλ. χοντροσπασμένο πλιγούρι
-
1/2 πορτοκάλι ακέρωτο, φλούδα και χυμό
Εκτέλεση:
Θα χρησιμοποιήσουμε φακές που τις έχουμε βράσει σε νερό για 20 λεπτά και τις έχουμε στραγγίσει καλά. Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3 λεπτά, να λαδωθούν καλά και να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, το πλιγούρι, τη δάφνη, τη φλούδα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να βγάλει τα αρώματά του και συμπληρώνουμε 1 λίτρο ζεστό νερό.
Μαγειρεύουμε το φαγητό για 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Τέλος, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να χυλώσει. Και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr
