Follow us

Αλμυρή τάρτα με βάση πατάτας- Η υγιεινή εκδοχή της τάρτας

Η πιο νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική στις αγαπημένες μας αλμυρές τάρτες!

MissBloom TEAM
ταρτα iStock

Αν αγαπάς τις λαχταριστές τάρτες αλλά θέλεις να αποφύγεις την παραδοσιακή ζύμη με βούτυρο και αλεύρι, η αλμυρή τάρτα με βάση πατάτας είναι η πιο νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική. Αντί για ζύμη, η βάση φτιάχνεται από πατάτες που δίνουν υφή τραγανή απ’ έξω και απαλή από μέσα. Έτσι απολαμβάνεις ένα απολαυστικό πιάτο, με λιγότερα λιπαρά και περισσότερα θρεπτικά στοιχεία.

Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν πιο ελαφριά διατροφή, αποφεύγουν τα επεξεργασμένα άλευρα ή απλώς θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό στο πιάτο τους.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη γέμιση τα υλικά της προτίμησής σου, από λαχανικά της εποχής και μυρωδικά μέχρι τυριά χαμηλών λιπαρών ή και vegan επιλογές. Είναι χορταστική και ιδανική για να αξιοποιήσεις πατάτες που έχουν περισσέψει!

Αλμυρή τάρτα με βάση πατάτας

Υλικά

▪️ 4-5 μεγάλες μαγειρεμένες πατάτες (περίπου 1,8 λίβρες / 800g) ▪️ Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για βούρτσισμα

▪️ Μανιτάρια, για γεύση (περίπου 3,5 oz / 100g)

▪️ 10.5 oz τεμαχισμένο κοτόπουλο (300g)

▪️ 3.5 oz ντοματίνια (100g)

▪️ Τεμαχισμένο τυρί, για γεύση (3.5-5 oz / 100-150g)

▪️ 4 μέτρια αυγά

▪️ 1 φλιτζάνι γάλα (3.4 fl oz / 100ml)

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε τις μαγειρεμένες πατάτες και πιέστε τις σε ένα στρογγυλό καλούπι για να σχηματίσετε μια βάση.

Βουρτσίστε με ελαιόλαδο και ψήστε για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέστε σοταρισμένα μανιτάρια, τεμαχισμένο κοτόπουλο και τοματίνια σε φέτες.

Χτυπάμε τα αυγά με γάλα και ρίχνουμε πάνω στη γέμιση.

Top με τεμαχισμένο τυρί και ψήνουμε στους 350 ° F για 40 λεπτά, μέχρι να ρυθμιστεί και χρυσαφί.

Αφήστε το να ξεκουραστεί λίγα λεπτά πριν τον τεμαχισμό και το σερβίρισμα.

@tastyiri_en POTATO TART 🥔🤤🍳 INGREDIENTS: ▪️ 4–5 large cooked potatoes (about 1.8 lb / 800g) ▪️ Extra virgin olive oil, for brushing ▪️ Mushrooms, to taste (about 3.5 oz / 100g) ▪️ 10.5 oz shredded chicken (300g) ▪️ 3.5 oz cherry tomatoes (100g) ▪️ Shredded cheese, to taste (3.5–5 oz / 100–150g) ▪️ 4 medium eggs ▪️ ⅓ cup milk (3.4 fl oz / 100ml) ⏳ Time: 40 minutes 🌡 Oven: 350°F STEPS: 1️⃣ Mash the cooked potatoes and press them into a round baking mold to form a base. 2️⃣ Brush with olive oil and bake for about 10 minutes to set. 3️⃣ Add sautéed mushrooms, shredded chicken, and sliced cherry tomatoes. 4️⃣ Beat the eggs with milk and pour over the filling. 5️⃣ Top with shredded cheese and bake at 350°F for 40 minutes, until set and golden. 6️⃣ Let it rest a few minutes before slicing and serving. #potatorecipes #healthydinner #easyrecipes #glutenfree #homemaderecipes ♬ original sound - tastyiri_en

Πηγή: themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr