Εύκολο, γρήγορο, full χορταστικό και άκρως απολαυστικό. Το εύκολο σουφλέ ζυμαρικών του Άκη Πετρετζίκη είναι το απόλυτο πιάτο για όλη την οικογένεια. Χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να το ετοιμάσεις, λίγα αγαπημένα υλικά και πολλή αγάπη.
Είτε θες ένα γρήγορο και comfort φαγητό για όλη την οικογένεια, είτε ψάχνεις μια τέλεια ιδέα για μεσημεριανό, ή για ένα δείπνο με φίλους, αυτό το σουφλέ ζυμαρικών με την κρεμώδη σάλτσα θα το λατρέψουν όλοι.
Η συνταγή για το εύκολο σουφλέ ζυμαρικών.
Υλικά:
-
250 γρ. πένες
-
250 γρ. μανιτάρια champignon
-
150 γρ. μπέικον, σε φέτες
-
1 κρεμμύδι
-
1 σκ. σκόρδο
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
-
400 γρ. γάλα πλήρες
-
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
-
2 αυγά, μεσαία
-
250 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετείς μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνεις νερό μέχρι τη μέση και αφήνεις να πάρει βράση. Ρίχνεις αλάτι και τις πένες, και βράζεις 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρεις από τη φωτιά, σουρώνεις τα ζυμαρικά και τα αφήνεις στην άκρη.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Κόβεις σε μια επιφάνεια κοπής τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβεις το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τοποθετεις ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνεις να ζεσταθεί. Ρίχνεις το μισό ελαιόλαδο και τα μανιτάρια, και σοτάρεις για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα. Μεταφέρεις τα μανιτάρια σε ένα μπολ και τοποθετείς το τηγάνι πίσω σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπέικον και το θυμάρι, ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρεις για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά και τα μεταφέρεις στο μπολ με τα μανιτάρια. Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύεις.
Προσθέτεις τα ζυμαρικά, το μισό ρεγκάτο και το μείγμα με τα μανιτάρια, και ανακατεύεις. Ρίχνεις το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25x32 εκ. και πασπαλίζεις με το υπόλοιπο ρεγκάτο. Μεταφέρεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για 20 λεπτά. Βγάζεις από τον φούρνο, αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς, κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.