Η τέλεια ιδέα για brunch | Η πιο αφράτη και λαχταριστή ομελέτα φούρνου, έτοιμη σε λίγα λεπτά

Αυτή η τέλεια και αφράτη ομελέτα φούρνου είναι η τέλεια ιδέα για brunch.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Θέλεις να ετοιμάσεις σπιτικό brunch και ψάχνεις μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Τότε σου έχουμε την τέλεια λύση. Αυτή η αφράτη και γευστική ομελέτα φούρνου είναι ό,τι χρειάζεσαι. Με απλά υλικά που έχεις στο ψυγείο σου και σε ελάχιστο χρόνο, μπορείς να ετοιμάσεις την πιο αφράτη ομελέτα φούρνου που έχεις δοκιμάσει.

Η συνταγή είναι απλή και εύκολη και δεν χρειάζεται πολύ κόπο για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

Η εύκολη συνταγή για αφράτη ομελέτα φούρνου.

Υλικά:

  • 2 πατάτες μέτριες βρασμένες
  • 12 τοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 ντομάτα μικρή κομμένη σε ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μικρές πιπερίτσες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
  • 150γρ. φέτα, σε κομματάκια ή ανθότυρο (για λιγότερο αλάτι)
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (προαιρετικά)Για την ομελέτα:
  • 6 αβγά
  • 1 φλ. του καφέ γάλα
  • 2 κ. σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες για 10’ μέχρι να μαλακώσουν (να κρατάνε λίγο, γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200°C.

Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί, προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε ελαφρά να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες αφού τις κόψουμε σε μικρά κυβάκια και σοτάρουμε λίγο ακόμα.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 23Χ33 και απλώνουμε μέσα το μείγμα του τηγανιού. Ανάμεσα του μοιράζουμε ομοιόμορφα τα τοματίνια (ή ροδέλες ντομάτας) και τη φέτα.

Σε ένα φλιτζάνι γάλα ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ. Σε ένα μπολ χτυπάμε 6 αυγά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, πάπρικα και δυόσμο (προαιρετικά). Ρίχνουμε το γάλα με το κορνφλάουρ μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε καλά Περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 180°C, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα.

Σερβίρουμε την ομελέτα σε επιφάνεια κοπής ή πιατέλα, και συνοδεύουμε με σαλάτα επιλογής!

Διαβάστε Επίσης