Follow us

Η σπανακοτυρόπιτα της τεμπέλας του Άκη Πετρετζίκη | Η εύκολη και γρήγορη συνταγή που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπανακοτυρόπιτα της τεμπέλας από τον Άκη Πετρετζίκη.

σπανακοτυρόπιτα istock

Λατρεύεις το σπανάκι και θέλεις μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για πίτα; Τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την πανεύκολη σπανακοτυρόπιτα της τεμπέλας από τον Άκη Πετρετζίκη. Αυτή η σπανακοτυρόπιτα φτιάχνεται σε λιγότερο από μισή ώρα και η γεύση και τα αρώματά της είναι μοναδικά.

Η συνταγή για σπανακοτυρόπιτα της τεμπέλας από τον Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

  • 1 κιλό σπανάκι, κατεψυγμένο

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 σκ. σκόρδο

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

  • 4 αυγά, μεσαία

  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 100 γρ. ελαιόλαδο, + επιπλέον 50 γρ. για το ταψί

  • 300 γρ. φέτα

  • 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά

  • αλάτι

  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένεις και καθαρίζεις τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, λιώνεις το σκόρδο με την πλαϊνή πλευρά ενός μαχαιριού και αφήνεις στην άκρη. Τοποθετείς ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνεις 2 με 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο και αφήνεις να ζεσταθεί. Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπανάκι, και μαγειρεύεις 15-20 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να φύγει η περιττή υγρασία. Αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνεις στην άκρη να κρυώσει καλά για περίπου 30 λεπτά.

Για τη σύνθεση: Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ρίχνεις σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτεις το σπανάκι, το αλεύρι και τα 100 γρ. ελαιόλαδο, και ανακατεύεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Κόβεις τη φέτα σε κυβάκια με ένα μαχαίρι ή την τρίβεις με τα χέρια μέσα στο μπολ, και ανακατεύεις ξανά. Αλείφεις με 25 γρ. ελαιόλαδο και πασπαλίζεις με τη μισή τριμμένη φρυγανιά ένα ταψί διαστάσεων 28x36 εκ. Αδειάζεις όλο το μείγμα στο ταψί και το ισιώνεις προσεκτικά με τη σπάτουλα προσέχοντας να μην ξύσεις τη βάση του ταψιού. Ραντίζεις με τα υπόλοιπα 25 γρ. ελαιόλαδο και πασπαλίζεις με την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά.

Μεταφέρεις το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνεις για 45-50 λεπτά. Βγάζεις από τον φούρνο και αφήνεις στην άκρη να κρυώσει καλά. Κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr