istock
Αν λατρεύεις τα γλυκά, αλλά δεν έχεις χρόνο και δύσκολες και απαιτητικές συνταγές, τότε αυτή η απλή και εύκολη συνταγή για τρουφάκια θα γίνει η αγαπημένη σου. Με 4 μόνο υλικά και ελάχιστο χρόνο θα έχεις τα πιο ονειρεμένα σοκολατένια τρουφάκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
Η εύκολη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για σοκολατένια τρουφάκια.
Υλικά:
- 250 γρ. Κλασική κουβερτούρα
- 130 ml κρέμα γάλακτος 36%
- 30 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 200 γρ. Nucrema ION Κακάο ΙΟΝ για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Κόβεις την κουβερτούρα μικρά κομματάκια και τη βάζεις σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο μέχρι να πάρουν μια βράση. Αμέσως μετά, αδειάζεις την κρέμα γάλακτος πάνω στη σοκολάτα και περιμένεις 1 λεπτό.
Με μια μαρίζ ανακατεύεις μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ. Προσθέτεις την πραλίνα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Κλείνεις το μπολ με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στη γκανάζ και τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αφού παγώσει η γκανάζ, βγάζεις με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες γκανάζ και τις κάνεις μπαλάκια. Τα ρολάρεις μέσα στο κακάο και τα αποθηκεύεις στο ψυγείο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr
