istock
Είναι με διαφορά από τις πιο εύκολες, γρήγορες και απολαυστικές συνταγές που έχεις δοκιμάσει. Ο MasterChef Σταύρος Βαρθαλίτης φτιάχνει την πιο yummy κοτόπιτα με γιαούρτι, λαχανικά και πλούσια κρεμώδη γεύση, χωρίς καθόλου αλεύρι.
Η απλή συνταγή που θα σου λύσει τα χέρια, όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις με το κοτόπουλο που σου περίσσεψε. Αυτή η κοτόπιτα μάλιστα, είναι τόσο εύκολη και yummy, που μπορείς να την πάρεις μαζί στο ταπεράκι του γραφείου ή του σχολείου για τα παιδιά, να την προσφέρεις ως ορεκτικό ή και ως κυρίως πιάτο συνοδευόμενη με μία σαλάτα.
Η συνταγή για την κοτόπιτα χωρίς αλεύρι.
Υλικά:
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 3 φρέσκα κρεμμύδια
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά
- φέτα χοντροκομμένη
- 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- τυρί τριμμένο
- 500 γρ. βραστό κοτόπουλο
- λίγο σιμιγδάλι για το ταψί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά, πλένεις καλά και κόβεις σε κυβάκια τις πιπεριές. Ψιλοκόβεις τα κρεμμυδάκια. Προσθέτεις το γιαούρτι, τα αυγά, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο στο ίδιο μπολ.
Βάζεις τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και προσθέτεις το βραστό κοτόπουλο σε κομματάκια και το τριμμένο τυρί. Και τα ανακατεύεις όλα απαλά.
Σε ένα ταψάκι βάζεις λίγο ελαιόλαδο και λίγο σιμιγδάλι και τοποθετείς πάνω το μείγμα. Το πιέζεις με μια σπάτουλα να απλωθεί καλά. Αν θες μπορείς απλώς να βάλεις αντικολλητικό χαρτί, απλώς το σιμιγδάλι θα σου δώσει λίγο πιο τραγανή υφή.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 45 με 50 λεπτά. Βγάζεις από τον φούρνο. Αφήνεις 10 λεπτά να σταθυεί και κόβεις την πίτα σες κομμάτια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr
