istock
Αγαπάς το brunch και αναζητάς μια εύκολη και "έξυπνη" συνταγή, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την αυθεντική φριτάτα με γλυκοπατάτα, φέτα και βρώμη. Η αγαπημένη "πλούσια ομελέτα" των Ιταλών στην απόλυτη παραλλαγή της με γλυκοπατάτα που συνδυάζει τη γλυκιά, ζεστή γεύση με την κρεμώδη αλμυρή γεύση της φέτας, ενώ η βρώμη δένει τα υλικά και προσθέτει μια υπέροχη, φυσική υφή.
Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης μάς δίνει την πιο εύκολη και λαχταριστή αυθεντική φριτάτα που μπορείς να προσφέρεις και ως κυρίως γεύμα.
Η συνταγή για αυθεντική φριτάτα με γλυκοπατάτα.
Υλικά:
- 1 τεμ. γλυκοπατάτα (περίπου 200 γρ.)
- 10 γρ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 τεμ. αυγά
- 20 γρ. βρώμη
- 60 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τα βάζουμε στο ταψάκι του airfryer Philips, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 180°C για 10–12 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη βρώμη, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις ψημένες γλυκοπατάτες. Ψήνουμε ξανά στους 170°C για 10–12 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η φριτάτα.
Αφήνουμε 2 λεπτά να "ξεκουραστεί" και σερβίρουμε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr