Follow us

Εσύ έχεις δοκιμάσει αυθεντική φριτάτα; Η πανεύκολη συνταγή με γλυκοπατάτα και φέτα

Η πιο εύκολη συνταγή για αυθεντική φριτάτα με γλυκοπατάτα και φέτα.

MissBloom TEAM
φριτάτα istock

Αγαπάς το brunch και αναζητάς μια εύκολη και "έξυπνη" συνταγή, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την αυθεντική φριτάτα με γλυκοπατάτα, φέτα και βρώμη. Η αγαπημένη "πλούσια ομελέτα" των Ιταλών στην απόλυτη παραλλαγή της με γλυκοπατάτα που συνδυάζει τη γλυκιά, ζεστή γεύση με την κρεμώδη αλμυρή γεύση της φέτας, ενώ η βρώμη δένει τα υλικά και προσθέτει μια υπέροχη, φυσική υφή.

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης μάς δίνει την πιο εύκολη και λαχταριστή αυθεντική φριτάτα που μπορείς να προσφέρεις και ως κυρίως γεύμα.

Η συνταγή για αυθεντική φριτάτα με γλυκοπατάτα.

Υλικά:

  • 1 τεμ. γλυκοπατάτα (περίπου 200 γρ.)
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 τεμ. αυγά
  • 20 γρ. βρώμη
  • 60 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τα βάζουμε στο ταψάκι του airfryer Philips, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 180°C για 10–12 λεπτά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη βρώμη, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις ψημένες γλυκοπατάτες. Ψήνουμε ξανά στους 170°C για 10–12 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η φριτάτα.

Αφήνουμε 2 λεπτά να "ξεκουραστεί" και σερβίρουμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr