Εσύ έχεις δοκιμάσει αυθεντική φριτάτα; Η πανεύκολη συνταγή με γλυκοπατάτα και φέτα

Η πιο εύκολη συνταγή για αυθεντική φριτάτα με γλυκοπατάτα και φέτα.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Αγαπάς το brunch και αναζητάς μια εύκολη και "έξυπνη" συνταγή, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την αυθεντική φριτάτα με γλυκοπατάτα, φέτα και βρώμη. Η αγαπημένη "πλούσια ομελέτα" των Ιταλών στην απόλυτη παραλλαγή της με γλυκοπατάτα που συνδυάζει τη γλυκιά, ζεστή γεύση με την κρεμώδη αλμυρή γεύση της φέτας, ενώ η βρώμη δένει τα υλικά και προσθέτει μια υπέροχη, φυσική υφή.

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης μάς δίνει την πιο εύκολη και λαχταριστή αυθεντική φριτάτα που μπορείς να προσφέρεις και ως κυρίως γεύμα.

Η συνταγή για αυθεντική φριτάτα με γλυκοπατάτα.

Υλικά:

  • 1 τεμ. γλυκοπατάτα (περίπου 200 γρ.)
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 τεμ. αυγά
  • 20 γρ. βρώμη
  • 60 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τα βάζουμε στο ταψάκι του airfryer Philips, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 180°C για 10–12 λεπτά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη βρώμη, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις ψημένες γλυκοπατάτες. Ψήνουμε ξανά στους 170°C για 10–12 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η φριτάτα.

Αφήνουμε 2 λεπτά να "ξεκουραστεί" και σερβίρουμε.