Follow us

Τι να μαγειρέψω τις βροχερές μέρες; Η πανεύκολη συνταγή για κοτόπουπα με αυγολέμονο

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτόσουπα με αυγολέμονο για τις ημέρες της κακοκαιρίας.

MissBloom TEAM
κοτόσουπα istock

Η κακοκαιρία Adel είναι εδώ και έχει ήδη προκαλέσει πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις του κόσμου. Καθώς ο καιρός, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα βροχερός, σίγουρα ψάχνεις μια εύκολη κια γρήγορη συνταγή για να ετοιμάσεις για φαγητό. Και η εύκολη κοτόσουπα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι ό,τι χρειάζεσαι.

Θρεπτική, δυναμωτική και πεντανόστιμη! Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτική κοτόσουπα με ρύζι ή φιδέ. Και με αυγολέμονο για έξτρα γεύση.

Υλικά:

  • κοτόπουλο (περίπου 1.700 gr)

  • 1 καρότο

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 κλων. σέλερι

  • Αλάτι

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1 φλ. ρύζι ή ζυμαρικά μικρά

  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

  • 2 αυγά

  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε περίπου 3 λίτρα νερό, ώστε να καλύπτει πλήρως τα υλικά, και αφήνουμε να πάρει βράση. Κατά τα πρώτα λεπτά του βρασμού, ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια με μια κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Το σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό. Σουρώνουμε το ζωμό και αφαιρούμε τα λαχανικά. Επιστρέφουμε το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι ή τον φιδέ. Βράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει ο βρασμός, περιμένοντας λίγα λεπτά πριν προσθέσουμε το αυγολέμονο.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το λεμόνι με το κορν φλάουρ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Παίρνουμε λίγο από τον καυτό ζωμό της σούπας και τον προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς για να εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία (να μην "κόψουν" τα αυγά).

Περιχύνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με την κοτόσουπα, ανακινώντας ελαφρά την κατσαρόλα για να ενσωματωθεί καλά (ή ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα). Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε πολύ χαμηλή φωτιά (στο 1) για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει ελαφρώς το αυγολέμονο.

Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ, προσθέτοντας από πάνω ψιλοκομμένο κοτόπουλο.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr